Home » OBAVEŠTENJA » I Kruševac poručio: Radnik nije rob!

I Kruševac poručio: Radnik nije rob!

Kruševac, 07.12.2016. – Glavni odbor Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ održao je juče u Kruševcu radnu sednicu, a nakon toga i konferenciju za medije u kancelariji Gradskog odbora Sloge.

Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ i kandidat za predsednika Srbije ispred Inicijative građana „Radnik nije rob!“, Željko Veselinović, upoznao je članove Odbora sa aktivnostima sindikata u periodu od poslednjeg sednice sa akcentom na sva dešavanja na polju radnog prava i pojačanim aktivnostima koje sindikat sprovodi, kako na domaćem tako i na međunarodnom polju radničke solidarnosti i saradnje.

capture

Zaključeno je da su sindikalni ciljevi i zadaci Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ u potpunosti sprovedeni i da je ostvarena jaka radnička i građanska solidarnost na svim poljima, što se vidi iz konkretnih akcija koje je sindikat u proteklom periodu imao, poput stalnog i neprekidnog alarmiranja javnosti o problemima radnika širom Srbije, organizovanja protesta i  štrajkova u firmama i preduzećima gde „Sloga“ ima članstvo, davanja podrške drugim sindikatima i okupljanja svojih članova, simpatizera i prijatelja iz drugih srodnih organizacija pred Italijanskim Geoxom u Vranju.

Utvrđeni su ciljevi i prioriteti za naredni period, a to je jačanje infrastrukture Inicijative „Radnik nije rob!“ u svim gradovima gde su građani i radnici zainteresovani za borbu za svoja radna prava, kako bi se pored sindikalnog i političkim pritiskom i uticajem kroz sistem vratilo dostojanstvo radniku, poništile pljačkaške privatizacije, ukinuo antiradnički  Zakon o radu i zabranio rad parazitskim Agencijama za zapošljavanje.

Glavni odbor Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ podržao je i današnje okupljanje radnika FAP-a i njihovih porodica na trgu u Priboju, a koje predvodi Miroslav Mršević, poverenik „Sloge“ i predsednik Udruženja radnika za očuvanje FAP-a „Radnik nije rob!“.

capture

Nakon sednice održana je i konferencija za štampu na kojoj su govorili predsednik Željko Veselinović, potpredsednik i predsednik Sindikata Industrijskih radnika „Sloga“ Vladimir Radosavljević i Vladica Tomašević iz Gradskog odbora Sloge u Kruševcu koji je prisutne novinare upoznao sa problemima zaposlenih u Kruševcu.

Informativna služba

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*