Home » OBAVEŠTENJA » Dvostruki aršini Ministarstva privrede
Dvostruki aršini Ministarstva privrede

Dvostruki aršini Ministarstva privrede

Beograd, 15.02.2017. godine – Ministarstvo privrede Srbije sprovodi otvorenu politiku pristrastnosti i nedoslednosti u slučajevima kada treba sprovoditi zakon i poštovati državne institucije, već brani one koje su bliski njima, zastupnike kapitala i stečajne upravnike koji uprkos lošim rezultatima i velikim gubicima bez ikakve odgovornosti nastavljaju sa urušavanjem preduzeća po čitavoj Srbiji.

Na sastanku u Ministarstvu privrede koji je održan juče sa predstavnicima Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ iz kruševačkog Trajala, kome je prisustvovao i predsednik „Sloge“ Željko Veselinović, po prijavi sindikata da generalni direktor  kruševačkog „Trajala“ Miloš Nenezić sprovodi politiku diskriminacije i mobinga prema sindikatu zbog ukazivanja da je u sukobu interesa, predstavnici Ministarstva privrede pokazali su neznanje i da ne poštuju državne organe Ministarstva rada i Agenciju za mirno rešavanje radnih sporova.

Na primedbu sindikata da direktor kruševačkog „Trajala“ Miloš Nenezić odbija da se pojavi na arbitraži u Agenciji za mirno rešavanje radnih sporova, Sonja Veselinović, zastupnik kapitala u više propalih kruševačkih preduzeća, predstavnike sindikata uputila je na sud i parnicu, iako dobro zna da sudski postupak može trajati i po pet godina, pravdajući se da oni ne mogu da utiču na odluku direktora da se pojavi na arbitraži pred institucijom koju Vlada Srbije hvali kao instituciju za zaštitu od mobinga, već da je za njih isključivo relevantan sud.

Poseban nonsens je da su istovremeno tom prilikom kritikovali postupak bivših radnika FAP-a koji su nakon više neispunjenih obećanja predstavnika vlasti pokrenuli proces utuživanja za neisplaćene zarade i obećane otpremnine, patetičnim pričama o ugroženosti opštinskog budžeta koje će blokadom računa biti uskraćeno da isplaćuje plate svojim zaposlenima.

Nakon ovakvog stava iz Ministarstva privrede očigledno je da najviše koristi od javašluka i daljeg propadanja preduzeća po Srbiji imaju stečajni upravnici i zastupnici kapitala, budući da bez ikakve odgovornosti nastavljaju sa rastakanjem državne imovine.

Smatramo da bi smena nekih od sadašnjih zastupnika državnog kapitala i direktora poput Miloša Nenezića bio dobar potez sa ciljem da se postave pravi i stručni ljudi koji bi pokušali da oporave preduzeća, a ne zadrže oni koji odbijaju da poštuju institucije sopstvene države, zgrću enormna milionska primanja u vidu plata i koječega, dok im radnici istovremeno gladuju i strepe od otkaza zbog njihove nesposobnosti da rade posao za koji su od države postavljeni.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će u narednom periodu preduzeti sve zakonski potrebne mere i radnje kako bi zaštitili svoje predstavnike u „Trajalu“ i primeniti niz drugih mera i radnji na dokazivanju da je direktor Trajala Miloš Nenezić u dubokom sukobu interesa i da zbog toga mora da snosi moralne i zakonske posledice.

 

Informativna služba     

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top