Home » OBAVEŠTENJA » Protest sindikata Aerodroma „Nikola Tesla“

Protest sindikata Aerodroma „Nikola Tesla“

Beograd, 13. 02.2017. – Četiri sindikata Aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, među kojima i sindikat „Sloga“ održali su danas miran protestni skup ispred svojih prostorija.

Protest je usledio nakon što su Vlada Srbije i Aerodrom „Nikola Tesla“ u petak objavili javni poziv za davanje koncesije za tu kompaniju u trajanju od 25 godina, zbog čega je oko 650 radnika postalo zabrinuto za svoj radni status, budući da im se opet nude ugovori o radu sa ograničenim trajanjem važnosti do dolaska koncesionara.

Prema rečima Predraga Adamova, predsednika Sindikata „Sloga“ Aerodroma „Nikola Tesla“, radnicima je 12. februara istekao dvogodišnji ugovor na određeno vreme.

Predrag Adamov

– Oni su očekivali prema svim dosadašnjim obećanjima iz Vlade Srbije i čelnih ljudi Aerodroma da zbog konstantne potrebe za njihovim angažovanjem dobiju stalno radno mesto sa svim pravima iz punog radnog odnosa. Međutim, javnim pozivom na koncesiju je to sada dovedeno u pitanje, rekao je Adamov.

Sindikati su nakon protesta predali direktoru svoje zahteve u vidu protokola u kome su mu ostavili rok od pet dana da se o njemu izjasni.

– Sve svoje dalje aktivnosti gradićemo nakon izjašnjavanja poslovodstva Aerodroma. Imamo jedan cilj a to je – prijem 650 radnika u stalni radni odnos, rekao je Adamov.

Informativna služba

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*