Home » OBAVEŠTENJA » Drug Georg Mavrikos i dalje na čelu WFTU, Veselinović uputio telegram čestitke
Drug Georg Mavrikos i dalje na čelu WFTU, Veselinović uputio telegram čestitke

Drug Georg Mavrikos i dalje na čelu WFTU, Veselinović uputio telegram čestitke

Na nedavno završenom 17. Kongresu Svetske federacije sindikata WFTU  koji je održan u gradu Durbanu u Južnoafričkoj republici, drug George Mavrikos iz Grčke ponovno je izabran na funkciju generalnog sekretara WFTU koju će obavljati do narednog kongresa.

capture

Tim povodom predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović i kandidat ispred grupe građana „Radnik nije rob“ na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji,  uputio je danas telegram čestitke u kojoj navodi:

PRIJATELJI: Veselinović i Mavrikos

PRIJATELJI: Veselinović i Mavrikos

– Sa velikim zadovoljstvom i neskrivenom radošću smo primili vest da ste reizabrani  na funkciju generalnog sekretara WFTU, najbrojnije organizacije na svetu koja okuplja više od 100 miliona članova sindikata i udruženja koja se bore za prava radnika širom sveta.
Tim povodom, u ime više miliona potlačenih i poniženih radnika u Srbiji upućujem vam najiskrenije čestitke i radujemo se daljoj saradnji u beskompromisnoj borbi protiv neokolonijalnog kapitalizma širom sveta.

Ujedno Vam se zahvaljujemo na ukupnom zalaganju za ovogodišnji prijem Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ u WFTU i verifikovanju te odluke na 17. Kongresu Svetske federacije sindikata WFTU u Durbanu, navodi se u telegramu koji je potpisao čelnik Sloge.

Tokom pet dana Kongresa, 112 govornika je izlagalo i sumiralo rezultate i iskustva u proteklih pet godina, usvojena je akciona Platforma za period od 2016 do 2020 godine, a na zatvaranju održan je veliki skup u čast njegovog završetka.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ iako pozvani nisu mogli da pošalju svoje delegate u Južnoafričku republiku, isključivo iz razloga jer je do te destinacije jako loš avionski prevoz i sam odlazak do tamo iziskovao bi nekoliko presedanja, uz više sati čekanja na aerodromima i minimalno bi put do tamo za naše predstavnike trajao 3 do 4 dana, kao i u samom povratku, navode iz Sloge.

 

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top