Home » OBAVEŠTENJA » Dobre vesti iz valjevskog Krušika
Dobre vesti iz valjevskog Krušika

Dobre vesti iz valjevskog Krušika

Valjevo – Beograd, 04.04.2017. –  Zahvaljujući novom menadžmentu na čelu sa generalnim direktorom Mladenom Petkovićem, Holding Korporacija “Krušik“ a.d. Valjevo je ostvarila poslovni uspeh kakav nije dugi niz godina. Posebno ohrabruje ulaganje u bezbednost i zdravlje na radu.

U mnogim preduzećima širom Srbije, zbog smanjenja obima posla, radnici se šalju na plaćena odsustva, ali ne i u Holding korporaciji “Krušik“ a. d. Valjevo gde broj novozaposlenih raste, kaže za naš portal predsednik sindikata “Sloga“ u toj fabrici Zoran Lazić.

Predsednik sindikata “Sloga Krušik“ Zoran Lazić

Lazić, kao temu od posebnog značaja ističe napore za pojačanom obukom u oblasti bezbednosti radnika i zdravlja na radu, i kaže da je u periodu od januara 2014. do 22. marta ove godine, proveru znanja o stručnoj osposobljenosti za bezbedan rad na poslovima izrade, prerade i manipulisanja eksplozivnim materijalima ( pirotehnički kurs) – uspešno završilo 710  kandidata.

–  Osposobljavanje radnika izvodi stručni tim Krušika po tačno usvojenom programu, koji se sastoji iz praktičnog i teorijskog dela i koji obuhvataju osposobljavanje iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, iz oblasti zaštite od požara i spasavanja i upoznavanja sa osnovama eksplozivnih materijala, načinom prozvodnje, prerade i ugradnje u podsklopove i finalne proizvode.

Novi menadžment na čelu sa generalnim direktorom Mladenom Petkovićem je omogućio da se na visokom nivou ispoštuje bezbednost radnika u procesu proizvodnje kao i postizanje neophodnog nivoa realizacije ugovorenih poslova, kaže Lazić.

On dodaje da su svi zaposleni u Krušiku opremljeni sredstvima i opremom lične zaštite koja se nabavlja kontinuirano, i u obavezi su da ih koriste u skladu sa Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu.

–  Poštovanje radne discipline i pravila ponašanja utvrđena aktima bezbednosti i zdravlja na radu su sada na visokom nivou, i mi kao radnici smo dužni da ih poštujemo, prvenstveno zbog lične sigurnosti, ističe Lazić.

Zahvaljujući dobrim rezultatima u 2016. godini, a po planu za ovu, ugovoren je izvoz proizvoda u visioni od 270 miliona dolara, što će predstavljati apsolutni rekord u istoriji  te kompanije. U 2016. je zbog povećanog obima posla zaposleno 725 radnika, a u 2017. godini do danas još 319 radnika.

–  To konkretno znači posao, redovne zarade za sve zaposlene, za nas oko 2.500 radnika, ističe predsednik sindikata “Sloga“ koji je u Krušiku reprezentativan i ima više od 500 članova.

Informativna služba

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top