Home » OBAVEŠTENJA » Otkaz u Trajalu zbog poziva da se podrže protesti mladih
Otkaz u Trajalu zbog poziva da se podrže protesti mladih

Otkaz u Trajalu zbog poziva da se podrže protesti mladih

Kruševac – Beograd, 08. 04.2017. – Predsednik sindikata Sloga u kruševačkom Trajalu Vladica Tomašević dobio je juče ekspresno rešenje o otkazu sa obrazloženjem da je tehnološki višak, a stvarni razlog je njegovo sindikalno suprotstavljanje direktoru i javno pozivanje radnika Trajala da podrže proteste i bunt nezadovoljstva mladih širom Srbije i u samom gradu Kruševcu.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će zbog toga u utorak 11. aprila sa početkom u 18.00 časova podržati protest organizacije “Studentskog fronta“ pred Vladom Srbije na kome će, između ostalog zatražiti smenu i razrešenje generalnog direktora Trajala Miloša Nenezića.

Smatramo da je ekspresno doneto rešenje o otkazu Tomaševiću samo pokriće za odmazdu i osvetu prema našem aktivisti i članu Glavnog odbora, budući da je sindikat Sloga već duže vreme ukazivao i na nesposobnost i finansijske promašaje direktora Trajala i bio organizator prikupljanja potpisa u toj korporaciji za smenu bivšeg ministra Bratislava Gašića zbog njegove sramne izjave o klečanju novinarki.

Ujedno napominjemo da je rešenje o otkazu pravno ništavno, jer prema aktuelnim zakonima i međunarodnim sindikalnim konvencijama koje štite predstavnike sindikata, donošenje rešenja nije moguće bez predhodnih konsultacija sa sindikatom, osim u državama sa elementima autokratije i kršenja vladavine zakona i prava .

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ uputili su protestno pismo i zatražili hitan sastanak i sa Nebojšom Atanackovićem, predsednikom Unije poslodavaca Srbije, jedinom poslodavačkom organizacijom koja trenutno učestvuje u radu Socijalno – ekonomskog saveta Srbije i čiji je Nenezić potpredsednik.

Informativna služba

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

  1. Gde je sada Vučić da zašti ovog čoveka i pokaže taj demokratski duh. Bio je u komšiluku u Goši, mogao je da se obrati bahatom poslovodstvu Trajala da čoveka vrate na radno mesto. To bi bilo demokratski. Vučić je prihvatio studenteks proteste kao demoktaski postupak ali je naglasi kasnije da ga studenti mrze. Tu su se izmešali demokratija i lična osečanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top