Home » OBAVEŠTENJA » Otkaz u Trajalu zbog poziva da se podrže protesti mladih

Otkaz u Trajalu zbog poziva da se podrže protesti mladih

Kruševac – Beograd, 08. 04.2017. – Predsednik sindikata Sloga u kruševačkom Trajalu Vladica Tomašević dobio je juče ekspresno rešenje o otkazu sa obrazloženjem da je tehnološki višak, a stvarni razlog je njegovo sindikalno suprotstavljanje direktoru i javno pozivanje radnika Trajala da podrže proteste i bunt nezadovoljstva mladih širom Srbije i u samom gradu Kruševcu.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će zbog toga u utorak 11. aprila sa početkom u 18.00 časova podržati protest organizacije “Studentskog fronta“ pred Vladom Srbije na kome će, između ostalog zatražiti smenu i razrešenje generalnog direktora Trajala Miloša Nenezića.

Smatramo da je ekspresno doneto rešenje o otkazu Tomaševiću samo pokriće za odmazdu i osvetu prema našem aktivisti i članu Glavnog odbora, budući da je sindikat Sloga već duže vreme ukazivao i na nesposobnost i finansijske promašaje direktora Trajala i bio organizator prikupljanja potpisa u toj korporaciji za smenu bivšeg ministra Bratislava Gašića zbog njegove sramne izjave o klečanju novinarki.

Ujedno napominjemo da je rešenje o otkazu pravno ništavno, jer prema aktuelnim zakonima i međunarodnim sindikalnim konvencijama koje štite predstavnike sindikata, donošenje rešenja nije moguće bez predhodnih konsultacija sa sindikatom, osim u državama sa elementima autokratije i kršenja vladavine zakona i prava .

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ uputili su protestno pismo i zatražili hitan sastanak i sa Nebojšom Atanackovićem, predsednikom Unije poslodavaca Srbije, jedinom poslodavačkom organizacijom koja trenutno učestvuje u radu Socijalno – ekonomskog saveta Srbije i čiji je Nenezić potpredsednik.

Informativna služba

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*