Home » OBAVEŠTENJA » Pobeda za radnike FAP-a koji su skupili hrabrost i podneli tužbe

Pobeda za radnike FAP-a koji su skupili hrabrost i podneli tužbe

Priboj – Beograd, 04.04.2017. – Zahvaljujući advokatima Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, Osnovni sud u Priboju doneo je prvih 11 presuda u korist bivših radnika FAP-a o usvajanju platnih naloga. U utorak 10. aprila presude postaju pravosnažne i opština će morati da plati u roku od 8 dana. To je samo početak, dodatne presude se očekuju u toku ove nedelje.

Arhiva: Miroslav Mršević, lider Udruženja RNR

Dugo očekivano donošenje izvršne presude je završeno, poručuju iz Udruženja za zaštitu radnika FAP-a “Radnik nije rob!”.

Očekuje nas još odugovlačenja, oni preko 3000 evra i koji nisu tužili će sporije doći na red , ali posle ove presude nema nazad – sve ostale se moraju dobiti.

Molimo malo strpljenja.

Za radnike kojima Ljiljan Simović ne daje obračune neisplaćenih zarada dajemo savet : sami ili u dogovoru sa predsednikom sindikata idite kod inspektora za radne odnose opštine Priboj Željka Stanića. On je dužan da obavi razgovor sa ovlašćenim licima FAP-a i da im pošalje krivičnu prijavu ukoliko tvrdoglavo odbijaju da postupe po zakonu.
Advokat smatra da je glavni motiv FAP-a što ne daje obračune to što će FAP verovatno otići u stečaj pa da radnici ne prijave potraživanja na vreme.

Ako će stvarno proći UPPR mi niti ćemo tužiti niti koristiti obračune ; samo ćemo tražiti akcije i u dogovoru sa predsednikom opštine Priboj ćemo ih naplatiti .

Pratite i dalje obaveštenja. Očigledno je da se približava kraj scenarija koji je napisan onog trenutka kada su profesionalnog zatvarača firmi poslali u Priboj. Taj kraj moramo da dočekamo spremni da izvučemo maksimum mogućeg.

Onima koji su verovali u druge i još neke iznad njih i koji su im davali pokriće odlascima u FAP i pravljenjem većih minusa poručujemo : gledaćemo se u oči i posle stečaja – mi Vas možemo, Vi nas ne znamo !

Udruženje za zaštitu radnika FAP-a “Radnik nije rob!”

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*