Home » OBAVEŠTENJA » Demantijem potvrdili da je kolektivno pregovaranje u Krušiku prošlo u ambijentu zastrašivanja

Demantijem potvrdili da je kolektivno pregovaranje u Krušiku prošlo u ambijentu zastrašivanja

Udruženi sindikati Srbije Sloga odgovorno tvrde da je kolektivno pregovaranje u Krušiku prošlo u ambijentu zastrašivanja što će pokazati vreme pred nama i broj radnika koji će ostati bez obećanih ugovora o radu.

Nakon tvrdnje menadžmenta Krušika u svom saopštenju da iza narušavanja ugleda fabrike stoji naš sindikat i medijski napadi od strane nekih dnevnih novina poput lista Danas, portala Nova.rs i drugih je pakosna i zlurada da je ne vredi uopšte komentarisati.

I laik vidi da problem leži u onima koji su Krušik čerupali i opljačkali kroz nameštene poslove za šta još uvek nema sudskog epiloga. Uostalom, tu je i nezakonito hapšenje njihovog radnika Aleksandra Obradovića koji je uzbunio javnost o štetnim poslovima i još uvek nije vraćen na posao.

Tačno je, u potpunosti da se naš sindikat  izdržava isključivo od sindikalne članarine i zaista brinemo što će se smanjenjem zarada radnicima smanjiti i deo za naš sindikalni budžet, jer mi nismo navikli da poput menadžmenta isisavamo novac iz državnog budžeta pljačkom građana za poslove od kojih radnici dobiju mrvice, menadžment i pojedinci masne sume.

Takođe, rukovodstvu poručujemo da ne brinu o nama i ne prizivaju raskol u sindikatu jer ga nema.

Možda će se neko od članova zbog pretnji ili straha za svoju golu egzistenciju iščlaniti iz sindikata, ali ćemo mi i dalje insistirati da se privedu pravdi svi oni koji su na bilo koji način čerupali Krušik, podržavali pljačku, hapsili i maltretirali uzbunjivača Obradovića.

I naravno na kraju da ne zaboravimo najbitnije. U svojim hvalospevima o  radu menadžment je u demantiju i ovoga puta zaboravio da objasni kako je moguće da samohranim majkama ne obnavljaju ugovore o radu dok odbojkašicama sa Uba i drugim partijskim upošljenicima dopuštaju da odlaze sa posla radi treninga i igranja u klubovima koji nemaju veze sa fabrikom.

Informativna služba

 

 

HK Krušik: “Neobjektivno, neistinito i neodgovorno plasiranje informacija o navodnom pritisku na sindikalne lidere prilikom potpisivanja kolektivnog ugovora”

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*