Home » OBAVEŠTENJA » DANAS JE PROTEST, STIŽU PISMA PODRŠKE SSF

DANAS JE PROTEST, STIŽU PISMA PODRŠKE SSF

Danas će Srpski sindikalni front, na Međunarodni dan ljudskih prava sa početkom u 12 časova održati u Beogradu veliki radnički protest – Radnik nije rob!

Okupljanje članova i simpatizera SSF počinje već od 11 časova ispred crkve Sv. Marka u Beogradu, a sam protest od 12 časova kada bi kolona trebalo da krene prema zgradi Vlade Republike Srbije.

Obraćanje sindikalnih lidera i gostiju je predviđeno ispred Vlade Republike Srbije,a takođe je pripremljen i performans sa temom aktuelnog položaja srpskog radnika u društvu.

Cilj sveopšeg radničkog protesta je sprečavanje usvajanja robovlasničkog Zakona o radu i skandaloznog Zakona o štrajku.

U znak podrške i zbog lošeg predloga budžeta za obrazovanje,Unija sindikata prosvetnih radnika održaće jednočasovni štrajk upozorenja u školama koje su članice Unije.

Srpski sindikalni front čine Konfederacija slobodnih sindikata, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Industrijski sindikat Srbije i Sindikat srpske policije.

Dolazak na protest je potvrdilo i više sindikalnih organizacija, članica drugih sindikata koji nisu u SSF, studentskih pokreta, nevladinih organizacija, političkih stranaka leve orijentacije, edukativnih centara, kulturnih i javnih radnika.

 

sinoslevi samitsdu

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*