Home » OBAVEŠTENJA » ZAVRŠEN PROTEST SRPSKOG SINDIKALNOG FRONTA

ZAVRŠEN PROTEST SRPSKOG SINDIKALNOG FRONTA

Beograd, 10. decembar 2013 –  Deset hiljada članova Srpskog sindikalnog fronta danas je u Beogradu  obeležilo Međunarodni dan ljudskih prava, ujedno  zahtevajući povlačenje predloženih izmena Zakona o radu i štrajku.

IMG_0122

Okupljanje članova sindikata osnivača SSF, studentskih pokreta, nevladinih organizacija i građana koji podržavaju aktivnosti ovog novoosnovanog radničkog fronta počelo je oko 11 časova, nakon čega je duga protesna kolona krenula od Crkve Svetog Marka prema Domu narodne Skupštine gde se održao kraći preformans koji simbolično oslikava stanje u srpskom društvu.

IMG_0233

Pred zgradom Skupštine Srbije okupljenima se obratio Žarko Korać, narodni poslanik SDU koji je rekao da se slaže sa njima i da on kao narodni poslanik nije video niti dobio predlog Zakona o radu što je, kako je rekao, neuobičajno da se menja zakon za koji se nezna kako će izgledati. U ime novinara Srbije okupljenima se obratila i Dragana Čabarkapa, predsednica Sindikata novinara Srbije.

IMG_1640

Kolona se zatim uputila ulicom Kneza Miloša ka zgradi Vlade Srbije, a na uglu sa ulicom Kraljice Natalije je napravljena bakljada.

Tokom šetnje ulica Kneza Miloša je bila zakrčena, zbog čega je u centru grada bio poremećen saobraćaj.

888

Pred zgradom Vlade u Nemanjinoj 14, čelnici SSF, Željko Veselinović iz Sloge, Ivica Cvetanović iz Konfederacije, Dragan Matić iz Industrijskog sindikata i Glišo Vidović iz Sindikata Srpske policije, obratili su se prisutnima i poručili da Zakoni o radu i štrajku neće proći i istevremeno zatražili uključivanje SSF u daljim pregovorima i razgovorima oko zakona.  Oni su kritikovali predložene mere i nebrigu prema radnicima i poručili da je današnji protest Srpskog sindikalnog fronta samo početak jedne velike borbe i ukrupnjavanja radništva Srbije.

Beograd, Zeljko Veselinovic predsednik Udruzeni sindikati Srbije Sloga, o parazitima koji rade protiv naroda“Borićemo se  svim raspoloživim sredstvima da odbranimo prava građana Srbije, skupljaćemo potpise, organizovati peticije i štrajkove po čitavoj Srbiji”, završna je poruka sa prvog današnjeg skupa u Beogradu u organizaciji Srpskog sindikalnog fronta, četiri sindikata osnivača: Udruženih sindikata Srbije “Sloga, Konfederacije slobodnih sindikata, Industrijskog sindikata Srbije i Sindikata Srpske policije.

Tokom održavanja skupa bilo je vidno pojačano policijsko obezbeđenje, a incidenata nije bilo.

Informativna služba
Udruženih sindikata Srbije “Sloga”

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

2 comments

  1. dragan smederevo Pfc

    Bilo je dosta dobro ali je MORALO da nas bude mnogo vise.Idemo napred ,nema stajanja.Nema predaje .

  2. Polako,polako.Bice nas vise i jace cemo raditi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*