Home » OBAVEŠTENJA » Dan sa migrantima – Humanost na delu!

Dan sa migrantima – Humanost na delu!

Beograd, 19. avgust 2015. – Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović sa saradnicima obišao je danas povodom Međunarodnog dana humanih više punktova u Beogradu na kojima se okupljaju migranti iz Sirije, Iraka i severne Afrike.

1

Tom prilikom aktivisti „Sloge“ su, kako su i ranije najavili, delili pomoć migrantima, koja se uglavnom sastojala od flaširane vode, sokova, pelena, voća i slatkiša, ali i sredstava za ličnu higijenu, imajući u vidu da migranti u Beogradu borave potpuno neorganizovano i spavaju na otvorenom.

4

Veselinović je prilikom obilaska poteza oko železničke i autobuske stanice Beograd, gde je najveća koncentracija migranata, rekao da je „zatečen prizorima migracije naroda, jedne od najvećih ljudskih tragedija na početku 21 veka“.

2

On je ujedno i pozdravio najavu Vlade Srbije da će u Beogradu podići privremeni prihvatni centar za migrante.

„Ovim ljudima je sada najneophodnija higijena i zdravstvena zaštita, i to pre svega svega deci i njihovim majkama“, istakao je Veselinović.

On je, takođe, ukazao i na poraznu činjenicu da Beograd kao grad nema javna kupatila, poput drugih metropola, pa bi u narednom periodu, kako je naglasio, „i čelnici grada Beograda trebali da razmišljaju o izgradnji takvih objekata, budući da i Beograd ima beskućnika i onih koji nemaju uslova za obavljanje adekvatne lične higijene“.

Čelnik Sloge je još  jednom pozvao sve ljude dobre volje, posebno sindikate i radnike da se uključe u akcije pomoći migrantima, s obzirom da najveći broj njih, mahom žena i dece, nemaju novca za hostele i spavaju na otvorenom, po parkovima i u šatorima.

Informativna služba

 

Fotografije Info službe sa i oko Autobuske stanice u Beogradu

01

0

1

2

3

4

5

6

7

8

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*