Home » OBAVEŠTENJA » Ćutanje nadležnih najčešće ukazuje na nerad, korupciju i kriminal

Ćutanje nadležnih najčešće ukazuje na nerad, korupciju i kriminal

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite “Sloga” podneo je Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv odgovornog lica u Domu zdravlja Šabac, dr. Jasmine Stanković, zbog nedostavljanja informacija od javnog značaja.

Kako nismo mogli da dobijemo ni jednu traženu informaciju, na ukupno šest dopisa koji se odnose na informacije bitne za radno- pravne odnose i budućnosti zaposlenih u toj ustanovi, poput Akta o proceni rizika, finansijskom poslovanju i tenderima, pokrenuli smo prekršajni postupak protiv direktorke za prekršaj za koji je zaprećena novčna kazna od 5.000 do 50.000 dinara.

Predrag Đurić, predsednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite “Sloga”.

“Nadamo se da će kazna biti maksimalna, budući da se direktorka dr. Jasmina Stanković neodgovorno odnosi prema poverenoj joj funkciji upravljanja javnom ustanovom. Na žalost, ovoj direktorki nije strano ignorisanje sindikalnih zahteva, imajući u vidu da se nije javljala ni na druge pisane zahteve našeg sindikata, koji je najbrojniji u toj ustanovi, poput dopisa za održavanje sastanka u duhu socijalnog dijaloga i slično”, rekao je Predrag Đurić, predsednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite “Sloga”.

On je istakao da će sindikat nastaviti sa insistiranjem na dostavljanju traženih podataka u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, kao i nastavku iniciranja prekršajnih zahteva i traženju kazni svih onih koji skrivaju informacije od očiju javnosti,  jer “ćutanje nadležnih najčešće ukazuje na nerad, korupciju i kriminal u zdravstvenim ustanovama”.

Informativna služba 

 

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*