Home » OBAVEŠTENJA » Ćutanje nadležnih najčešće ukazuje na nerad, korupciju i kriminal
Ćutanje nadležnih najčešće ukazuje na nerad, korupciju i kriminal

Ćutanje nadležnih najčešće ukazuje na nerad, korupciju i kriminal

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite “Sloga” podneo je Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv odgovornog lica u Domu zdravlja Šabac, dr. Jasmine Stanković, zbog nedostavljanja informacija od javnog značaja.

Kako nismo mogli da dobijemo ni jednu traženu informaciju, na ukupno šest dopisa koji se odnose na informacije bitne za radno- pravne odnose i budućnosti zaposlenih u toj ustanovi, poput Akta o proceni rizika, finansijskom poslovanju i tenderima, pokrenuli smo prekršajni postupak protiv direktorke za prekršaj za koji je zaprećena novčna kazna od 5.000 do 50.000 dinara.

Predrag Đurić, predsednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite “Sloga”.

“Nadamo se da će kazna biti maksimalna, budući da se direktorka dr. Jasmina Stanković neodgovorno odnosi prema poverenoj joj funkciji upravljanja javnom ustanovom. Na žalost, ovoj direktorki nije strano ignorisanje sindikalnih zahteva, imajući u vidu da se nije javljala ni na druge pisane zahteve našeg sindikata, koji je najbrojniji u toj ustanovi, poput dopisa za održavanje sastanka u duhu socijalnog dijaloga i slično”, rekao je Predrag Đurić, predsednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite “Sloga”.

On je istakao da će sindikat nastaviti sa insistiranjem na dostavljanju traženih podataka u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, kao i nastavku iniciranja prekršajnih zahteva i traženju kazni svih onih koji skrivaju informacije od očiju javnosti,  jer “ćutanje nadležnih najčešće ukazuje na nerad, korupciju i kriminal u zdravstvenim ustanovama”.

Informativna služba 

 

 

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top