Home » OBAVEŠTENJA » EKSKLUZIVNI SNIMAK: Kako su ucenjivani radnici Niš ekspresa

EKSKLUZIVNI SNIMAK: Kako su ucenjivani radnici Niš ekspresa

Ekskluzivni snimak do kojeg je došlo Regionalno povereništvo Udruženih sindikata Srbije “Sloga” pokazuje bestidan, ucenjivački i pljačkaški našin otimanja akcija od malih akcionara i njihovo jeftino pretakanje u tajkunske ruke.  

Na snimku možete čuti pritisak određenih ljudi i njihove pretnje na zaposlene da moraju da prodaju preostale akcije zbog navodne brige o nastavku rada preduzeća.

POSLUŠAJTE SNIMAK

U snimku se konkretno čuje pritisak na jednog zaposlenog da ubedi svoga oca, koji takođe ima akcije da ih proda, ili će sve akcije biti otkupljene prinudnim otkupom. Odbijanje oca da ih proda koštala je njegovog sina otkaza.

Početkom decembra prošle godine Regionalno povereništvo Udruženih sindikata Srbije “Sloga” je zatražilo od nadležnih državnih organa, tužilaštva i policije da odmah ispitaju poslovanje firme “Gojko Bokić d.o.o,” koja je preko brokerske kuće iz Beograda ucenila manjinske akcionare da prinudnim otkupom prodaju preostalih 10 odsto akcija kako bi postala stoprocentni vlasnik Niš ekspresa.

I dalje ostajemo pri čvrstom stavu da nema nikakve poslovne logike da jedno preduzeće, registrovano za izradu predmeta od plastičnih masa,odjednom postane vlasnik jednog od najvećih preduzeća u Srbiji za prevoz putnika na domaćim i međunarodnim linijama.

Sloga će nastaviti da prati ovaj slučaj i insistiraće na reviziji privatizacije Niš ekspres i odgovornosti svih koji su učestvovali u ovoj za nas pljački i otimačini državne imovine.

IS

 

…..

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content