Home » SLOGA VESTI » BUNT- Sloga: O većim cenama taksi usluga nakon analize opravdanosti korekcije cena

BUNT- Sloga: O većim cenama taksi usluga nakon analize opravdanosti korekcije cena

Predstavnici Beogradskog udruženja nezavisnih taksista “BUNT- Sloga“, predsednik Slobodan Banović i Žarko Popov, danas su u Sekretarijatu za javni prevoz Beograda održali sastanak sa sekretarom Predragom Lukićem i načelnicom Sektora za taksi prevoz u Beogradu Oliverom Ristanović, gde su razgovarali o inicijatvi za korekcijom cena taksi usluga i pravnog statusa njihove profesije.

–  Na sastanku je od strane sekretara Lukića i gospođe Olivere Ristanović izražena spremnost da se generalno uredi problem taksi prevoza u Beogradu, od cena do statusa, a što se tiče povećanja cena potrebno je dostaviti “Analizu opravdanosti korekcije cena taksi usluga u Beogradu”, kako bi se videlo da li su naši zahtevi opravdani.

Pored inicijative za poskupljenem razgovarali smo i o samom statusu taksi prevoza u Beogradu gde je dogovoreno da početkom sledeće nedelje odemo u Sektor za taksi prevoz u Beogradu, gde će nas upoznati sa svim radnjama koje treba preduzeti po zakonu o privrednim društvima, čl.91 i 92, kojim bi iz stanja preduzetnika prešli u stanje privrednog društva, odnosno da preduzetničke radnje postanu nasledne, što do sada nije bio slučaj. 

Kada je u pitanju inicijativa Udruženja studenata sa hendikepom, koja je podneta za promenu taksi prevoza u Beogradu, da na svakih 300 vozila bude i jedno vozilo koje je prilagođeno njihovim potrebama, rečeno je da će to pitanje biti rešeno u narednom periodu kroz izmene i dopune zakona, jer kroz gradsku odluku to ne može da bude usvojeno i implementirano, kaže Žarko Popov iz Udruženja Bunt Sloga.

Sledeći sastanak sa predstavnicima taksista će se održati krajem sledeće nedelje u Sekretarijatu za javni prevoz u Beogradu, gde će BUNT predati analizu o opravdonosti cena usluga, i na kome će učestvovati i predstavnici iz Taksi komore i Saveza auto taksi udruženja Srbije, SATUS-a .

Podsećamo, Nezavisni beogradski taksisti, okupljeni oko udruženja Bunt-Sloga, nedavno su zatražili i inicirali korekciju cena taksi usluga u Beogradu, jer su cene goriva, amortizacije i održavanja vozila, poreza i ostalih dažbina, toliko porasli da dovode u pitanje opstanak taksi prevoza u Beogradu.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.
Skip to content