Home » OBAVEŠTENJA » BRUKA! Fantome maltretirali kao najveće kriminalce

BRUKA! Fantome maltretirali kao najveće kriminalce

Beograd, 02.02.2018. – Samo dan nakon zajedničke akcije javnog fotografisanja sa građanima, pripadnike Pokreta ujedinjenih fantoma (PUF) na najgrublji način maltretirala beogradska policija.

Dok su stajali na semaforu na uglu ulica Starine Novaka i 27. marta, i to bez prepoznatljivih satiričnih fantomki, iz džipa MUP-a Srbije izleteli su pripadnici policije, koji su ih na vrlo grub način, pred velikim brojem građana – maltretirali kao najveće kriminalce“, navodi se u saopštenju izborne liste „Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju!“.

„Osim najstrašnijih medijskih napada u kojima su ovi duhoviti mladići optuženi da su izdajnici, nivo pritiska pojačan je današnjom grubom intervencijom policije. Dok su M.P. i M.Č. najistaknutiji predstavnici PUF-a, stajali na semaforu na uglu ulica Starine Novaka i 27. marta, i to bez prepoznatljivih satiričnih fantomki, iz džipa MUP-a Srbije izleteli su pripadnici policije, koji su ih na vrlo grub način, pred velikim brojem građana – maltretirali kao najveće kriminalce“, navodi se.

U saopštenju se dodaje da su pripadnici opozicije navikli na razne pritiske i crtanje meta, ali da takvi događaji, u kojima se zastrašuju oni koji se na kreativan način protive vlasti, pokazuje da je nivo autokratije u zemlji prešao sve granice.

„Zato pitamo ministra policije Nebojšu Stefanovića da li i u nastavku kampanje možemo očekivati slične incidente i zašto? Policija mora da služi građanima, a ne partijskim interesima, stoga zahtevamo da se slične stvari ne ponavljaju“, navodi se u saopštenju.

Stefanović naložio proveru

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naložio je Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a Srbije da detaljno proveri da li je bilo postupanja policijskih službenika prema M. P. i M. Č. na uglu ulica Starine Novaka i 27. marta, kao i osnov tog postupanja, ukoliko je policija preduzela bilo kakve mere, saopšteno je iz MUP-a.

Sektoru unutrašnje kontrole je, kako navodi MUP, naloženo da proveri razloge eventualnog postupanja pripadnika policije, da li je sve urađeno u skladu sa zakonom i da li su na bilo koji način povređena prava ovih građana.

Nakon istrage javnost će biti obaveštena šta je Sektor unutrašnje kontrole utvrdio povodom ovog slučaja.

POVEZANA VEST: https://sloga.org.rs/javno-fotografisanje-gradjana-sa-clanovima-puf-a/

 

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*