Home » OBAVEŠTENJA » Brnabić se cinično ruga radnicima
Cinizam - Ilustracija

Brnabić se cinično ruga radnicima

Izjava premijerke Ane Brnabić da “Srbija više nije zemlja jeftine radne snage i da se to više ne može isticati kao njena komparativna prednost u privlačenju stranih investicija” je cinično ruganje svim radnicima koji rade za minimalac, posebno u stranim kompanijama koje su dobile od naše države subvencije za upošljavanje.

Cinizam – Ilustracija

Tvrdnja da je “Srbija ima istorijski nisku stopu nezaposlenosti od 9,5 odsto” je takođe olako izgovorena neistina koja se statistički na papiru iz ugla posmatračke javnosti ne može valjano demantovati. Tu tvrdnju demantuje realnost i ljudi koji svakodnevno napuštaju Srbiju u potrazi za boljim životom.

Sloga smatra da se iznošenje ovakvih neistina radi sa ciljem manipulacije javnosti u cilju izborne kampanje, širenja lažnog optimizma i da ovakvim ciničnim izjavama odaje sopstvenu slabost.

Očigledno je da premijerka živi u paralelnom svetu i da je zaboravila da je plaćaju građani Srbije iz budžeta, istog onog za koji smatramo da se njenom nesposobnošću ne puni na bazi realne proizvodnje i suficita, već stalnim uvođenjem novih nameta građanima kroz akcize, izmišljanem novih taksi i novim kreditnim zaduživanjem u ime građana.

Informativna služba    

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*