Home » OBAVEŠTENJA » Kompromisom do rešenja u „Transcom Worldwide doo

Kompromisom do rešenja u „Transcom Worldwide doo

Predsednik sindikata “Sloga”, Vlado Banjac u švedskom ogranku kompanije „Transcom Worldwide doo“ vraća se na posao, a sindikat nastavlja sa neometanim radom.

Nakon sastanka predstavnika Transkoma u Srbiji, Veljka Petrovića, i predsednika Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, Željka Veselinovića, došlo je do obostranog kompromisnog rešenja.

Nakon višemesečnog nesporazuma i odsustva informacija između sindikata Sloga i poslodavca u švedskoj kompaniji Transcom Worldwide došlo je do rešenja problema. Predsednik sindikata “Sloga”, Vlado Banjac se vraća na posao, dok će drugi radnici koji su proglašeni tehnološkim viškom zbog zatvaranja projekta imati prednost pri novom zapošljavanju ukoliko dođe do obnavljanja ili pokretanja novog projekta.

Na osnovu ovog, veoma korektnog i kompromisnog rešenja, Udruženi sindikati Srbije “Sloga” će u duhu dobre volje, prihvatljive za obe strane, povući sve ranije podnete tužbe i prijave protiv odgovornih lica u Transkomu.

–  Smatram da je kompromis uvek dobar i drago mi je što se sve završilo kako treba, iako je potrošeno dosta vremena i energije da se sve to dovede u zadovoljavajuće stanje, rekao je Željko Veselinović nakon sastanka sa predstavnikom Transkoma.

Veselinović je istakao da je sindikatu “Sloga” od prvog dana bio interes da firma funkcioniše i da radnici I članovi sindikata budu zadovoljni.

–  Nažalost, trebalo je dosta vremena da se shvati funkcionisanje Transkoma koji radi kao jedna firma, u kojoj ima više projekata, gde svaki ima svog klijenta za koga radi i koji ih plaća, tako da konvecionalni način funkcionisanje sindikata na koji smo mi ovde u Srbiji navikli nije bilo moguće odmah organizovati, zato što iziskuje prilagođavanje specifičnostima same kompanije i klijenata.

Veselinović naglašava da je u svakom slučaju zadovoljan jer je sindikat još jednom pokazao odlučnost da svoga člana ili predsednika sindikata ne ostavlja na cedilu.

– Borimo se za svakog dokle god je to moguće. Posle slučaja Nikole Erića iz Kragujevca, ovo je drugi put u samo par meseci da mirnim putem i pregovorima uspevamo da nekog od naših sindiklista vratimo na posao.

Predstavnik Transkoma, gospodin Veljko Petrović, rekao je da je jedan od projekata morao biti ugašen zbog smanjenja obima posla i da su neki radnici tada proglašeni tehnološkim viškom u skladu sa aktuelnim zakonom, jer je to zahtevao klijent koji finansira projekat.

Petrović je rekao da mu je žao što je došlo do nerazumevanja, jer on kao neko ko se ranije bavio sindikalnom aktivnošću sindikat smatra za veoma važnog partnera i naglasio da će njegova vrata uvek biti otvorena za predstavnike sindikata.

Informativna služba   

 

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*