Home » SLOGA VESTI » Brnabić obesmislila najavljeno povećanje plata i penzija

Brnabić obesmislila najavljeno povećanje plata i penzija

Jučerašnja izjava premijerke Ane Brnabić za RTS da će cena struje i gasa morati opet da se dižu u jednom trenutku, a da će to će biti uslovljeno rastom plata i penzija je ništa drugo nego nova najava inflatornog udara, još većeg opadanja životnog standarda i smanjenja kupovne moći građana Srbije.

Ovim je premijerka unapred obesmislila najavljeno povećanje plata i penzija, a posebno sramotne minimalne cene rada. I ekonomski laik zna da se podizanjem cene energenata, posebno struje i gasa – podižu i cene životnih namirnica, posebno hrane, a time i inflacija.

Pozivamo premijerku Srbije da izađe iz tople vile na Dedinju, u kojoj živi na teret građana Srbije, sa svim pratećim državnim priveligijama i da siđe među narod, u neki market, prodavnicu, pijacu i pogleda cene osnovnih životnih namirnica. Posebno mesa i mlečnih proizvoda, kao i pakovanja na kojima se bestidno i nesankcionisano smanjuje gramaža, i da u skladu sa realnošću donosi odluke koje su u interesu građana Srbije.

Uostalom, i sama je priznala da se sa minimalcem od 40.000 dinara može živeti svega nekoliko dana, čime se svim radnicima na minimalcu, a posebno penzionerima, bahato, cinično i nesankcionisano smejala u lice.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.
Skip to content