Home » SAOPŠTENJA » BUNT- Sloga: Prvo povećati cene usluga, a onda broj novih taksista

BUNT- Sloga: Prvo povećati cene usluga, a onda broj novih taksista

Predstavnici Beogradskog udruženja nezavisnih taksista BUNT- Sloga, danas su u Sekretarijatu za javni prevoz Beograda predali inicijativu za izmenu pojedinih članova gradske Odluke o taksi prevozu, u cilju unapređenja njihovog delovanja, definisanja statusa taksi preduzetnika, usklađivanja broja vozača i vozila, i “ Analizu o opravdanosti povećanja cena taksi usluga”, dogovorenu na predhodnom sastanku.

U razgovorima sa čelnicima Sekretarijata za javni prevoz obavešteni smo da je Skupština grada dala zeleno svetlo za korekciju cena taksi usluga, o čemu ćemo biti obavešteni nakon što prouče našu analizu koja je opravdana, kao i broj taksi vozila . U vezi broja taksi vozila videće se nakon ponude i potražnje, nakon ćega bi grad trebao da odredi broj novih taksi prevoznika. Kao udruženje stava smo da se prvo moraju podići cene usluga, pa da se nakon toga odredi i broj novih taksi prevoznika. Ističemo da trenutne cene taksi usluga ugrožavaju našu životnu egzistenciju i ne prate realnu situaciju inflacije u pogledu najavljenog povećanja plata i penzija. Posebno troškova održavanja vozila i goriva. Mi smo inicijativu za izmenu pojedinih članova gradske Odluke o taksi prevozu predali i sada sve zavisi od stava i odluke na sednici Skupštine grada Beograda, na kojoj bi trebalo da se raspravlja o našoj inicijativi, kaže Žarko Popov iz Udruženja BUNT – Sloga. 

Podsećamo, krajem prošlog meseca, predstavnici Beogradskog udruženja nezavisnih taksista BUNT- Sloga imali su sastanak sa čelnicima iz Sekretarijata za javni saobraćaj na kome je izražena spremnost da se uredi problem taksi prevoza u Beogradu, i da se zbog zahteva za povećanjem cena od strane udruženja dostavi  “Analiza opravdanosti korekcije cena taksi usluga u Beogradu”, kako bi se videlo da li su zahtevi za poskupljenjem opravdani.

Takođe, kako su ranije i najavili, taksisti BUNT-a su u utorak imali sastanak i u taksi sektoru na kome su definisali da taksi preduzetnička radnja jeste nasledna kategorija i da može da se ustupi pod uslovima iz zakona, odnosno da se naslednicima koji to žele omogući razuman rok za ispunjenje uslova.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.
Skip to content