Home » OBAVEŠTENJA » Bivši radnici Elektroporcelana iz Aranđelovca traže neisplaćene zarade

Bivši radnici Elektroporcelana iz Aranđelovca traže neisplaćene zarade

Aranđelovac 18. februar 2016. – Pedesetak bivših radnika Elektroporcelana mahom članova „Sloge“ okupilo se juče ispred svog nekadašnjeg preduzeća interesujući se šta se događa sa njihovim neisplaćenim zaradama i nepovezanim stažom.

Kako nikog nije bilo da ih sasluša, uputili su se ka opštini gde ih je primio presednik Bojan Radović, rekao je Ivan Ivanović, poverenik sindikata „Sloga“ za Aranđelovac.

Posle više od sat vremena, koliko su proveli u razgovoru sa prvim čovekom opštine Aranđelovac, dogovoreno je da se do 10. marta održi sastanak i sa predstavnikom Ministarstva privrede kako bi se što pre prekinuo vakum nastao posledicom podnošenja zahteva za stečaj, a zatim i njegovim povlačenjem od strane privremenog zastupnika kapitala.

Elektroporcelan se nalazi u predstečajnom postupku i posle dva stečajna ročišta održana 17. decembra prošle i 2. februara ove godine, sudbina preduzeća i radnika ovog nekadašnjeg lidera za proizvodnju niskonaponskih i visokonaponskih linijskih izolatora je još uvek neizvesna, ali je sve izvesnije da će se njihova agonija odložiti do završetka izbora i u vreme kada se očekuje i konačna sudbina preostalih 17 preduzeća u restruktuiranju koja još uvek imaju zaštitu države od poverioca do maja meseca ove godine.

Ivanović naglašava da u fabriku svakodnevno dolazi šest radnika, kako je rekao „miljenika rukovodstva“, koji prodaju robu sa zaliha verovatno da bi namirili zaostale plate.

„Nadamo se da će sledeće okupljanje nezadovoljnih biti mnogo masovnije, jer očekujemo i bivše radnike Šamota kojima se duguje 28 plata“

Inače, radnicima Elektroporcelana država duguje od 14 i po do 19 neisplaćenih zarada i tri do četiri godine nepovezanog staža.

U opštini Aranđelovac, koja broji oko 50.000 stanovnika, do sada je u stečaj otišlo desetak preduzeća u kojima je nekada radilo oko 8000 radnika.

Informativna služba USS „Sloga“

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*