Home » OBAVEŠTENJA » BIA sprovodi inkviziciju 21 veka

BIA sprovodi inkviziciju 21 veka

Beograd, 14.10.2018.- Udruženi sindikati Srbije “Sloga” izražavaju veliku zabrinutost zbog nedavne procene Bezbednosno-informativne agencije da je prikriveno delovanje spoljnog faktora i njegov uticaj na pojedine opozicione političare, medije, nevladine organizacije i sindikate trenutno najveća pretnja za Srbiju.

Zabrinuti smo, ali ne i zastrašeni takvom retorikom, već što je takvu procenu javno izneo predstavnik BIA na nedavno održanoj konferenciji „Ka bezbednoj Srbiji“ i time Srbiju vratio u vreme “inkvizicije i lova na veštice”, a aktuelnu vlast u Srbiji imenovao za političke inkvizitore 21 veka.

Ovakvo javno etiketiranje organizacija je sklono samo autokratskim, diktatorskim i nedemokratskim režimima u kojima se zarad opstanka na vlasti po svaku cenu izmišljaju i targetiraju unutrašnji neprijatelji, odnosno svi oni koji ne misle i razmišljaju kao vlast.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” ovo vide kao očajnički pokušaj vlasti da zastrašivanjem sakrije činjenicu da u Srbiji više od 60 odsto zaposlenih radi za minimalac, gde sat rada vredi koliko i litar mleka, a ceo dan „rintanja“ za kilogram kvalitetnijeg mesa.

Podsećamo i ističemo da su sindikati organizacije koje su po svojoj prirodi protivnici svake vlasti, jer oni u ime radnika uvek traže više i da su politički okrenuti i orijentisani ka vrednostima socijanog humanizma, distribuciji pravde i najvećem stepenu poštovanja ljudskih, građanskih, radnih, rodnih i socijalnih prava.

U državi Srbiji, gde se zakoni doneti u interesu građana ne poštuju, gde institucije poput inspekcije rada ne rade svoj posao jer dobijaju poklone, gde je informisanje građana pretvoreno u propagandu vladajućeg režima, za Udružene sindikate Srbije “Sloga” je impertativ da stanu uz opozicione političare i one organizacije koji se zalažu za sve ono što danas ova vlast besomučno već šest godina gazi i obezvređuje.

Informativna služba

 

 

..

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content