Home » SAOPŠTENJA » Bez pomoći države Krušik nije u stanju da sam servisira svoje obaveze
Bez pomoći države Krušik nije u stanju da sam servisira svoje obaveze

Bez pomoći države Krušik nije u stanju da sam servisira svoje obaveze

„Bez pomoći države Krušik nije u stanju da sam servisira svoje obaveze prema radnicima i dobavljačima“, istakli su predstavnici reprezentativnih sindikata HK Krušik Valjevo na današnjoj konferenciji za štampu ispred kapije te kompanije.  

Predsednik Samostalnog sindikata Branko Petrović koji je govorio ispred reprezentativnih sindikata izneo je da od aprila meseca ove godine radnici Krušika nemaju overene zdravstvene knjižice.

Branko Petrović, Samostalni sindikat

–  U ovoj teškoj epidemiološkoj situaciji mislimo da je nehumano da zaposleni i članovi porodica nemaju mogućnosti da se adekvatno leče. Knjižice se overavaju samo za hitne slučajeve i do sada je overeno oko 370 zdravstvenih knjižica i to na rok od 15 do mesec dana. Želimo ovim putem još jednom da aplelujemo da se iznađe mogućnost i da se taj problem reši, kazao je Petrović.

Petrović je rekao da prema njihovim saznanjima Krušik Fondu za zdravstveno osiguranje duguje oko 170 miliona dinara i da nije u stanju da sredstva samostalno uplati.

–  Mi smo se od juna obraćali resornim ministarstvima, premijerki i predsedniku države i apelovali za pomoć, međutim, do današnjeg dana to nije rešeno. Imamo neka saznanja da su resorna ministarstva dala saglasnost da se izdvoje sredstva za pomoć Krušiku, ali sednica Vlade po tom pitanju još uvek nije održana.

Pored problema sa overavanjem zdravstvenih knjižica predstavnik sindikata je izneo da Krušik duguje i fondu PIO  zbog čega radnici imaju praznina u radnom stažu. Oni je izneo podatak da je prošle godine radnicima uplaćeno četiri meseca, a ove godine svega dva meseca radnog staža .

U Krušiku je trenutno zaposleno oko 2500 radnika, od toga u stalnom radnom odnosu oko 1200, dok su ostali po ugovoru i posluje se u smanjenom obimu.

Na konferenciji su bili predstavnici reprezentativnih sindikati HK Krušik Valjevo: USS Sloga, Samostalni sindikat, UGS Nezivisnost i ASNS.

Informativna služba Sloge

 

 

..

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

  1. Zahvaljujući sindikatima koji su po svaku cenu „zapošljavali“ (znamo kako to ide) celokupne rodbine i porodice poznanika i ostalih „prijatelja“. Plus ovo što je zaposleno po političkoj liniji.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top