Home » SLOGA VESTI » Aleksandre Šapiću, gde nestade ono da ćeš biti gradonačelnik svih građana Beograda

Aleksandre Šapiću, gde nestade ono da ćeš biti gradonačelnik svih građana Beograda

Danas su odbornici odborničke grupe „UJEDINJENI“ predali pitanja građana gradskim vlastima koja su prikupljena u akciji „Beograđani se pitaju“.

Zabrinjavajuće je da je za sva pitanja zajedničko sledeće, a to je da: gradske službe ne rešavaju probleme građana, građani se osećaju nemoćni pred bahatim pojedincima povezanim sa ovom vlašću, građani misle da je njihov problem nerešiv nailaze na „zid“ u komunikaciji sa gradskim službama, mobing radnika JKP Beograda i sindikalnih predstavnika koji ukazuju na probleme.

Predstavnik USS Sloga, potpredsednik Pavle Heđeši, upitao je javno gradonačelnika Beograda dr. Aleksandra Šapića koliko mu je još potrebno vremena da počne da radi svoj posao i primi delegaciju sindikata, budući da mu je sindikat još 27. juna poslao dopis sa zahtevom za sastanak kako bi se rešili problemi mobingovanja predstavnika sindikata Sloga, posebno u Gradskom saobraćajnom preduzeću Beograd.

Prošlo je dva meseca bez odgovora hoće li nas primiti ili ne, rekao je Heđeši I citirao Šapićevu izjavu  nakon što je izabran za prvog čoveka Beograda da će biti gradonačelnik svima, bez obzira na stranačku, nacionalnu ili bilo kakvu drugu pripadnost.

-On je (Šapić) za sada nedosledan i  ja ga javno pozivam da održimo sastanak I vidimo šta se to događa u Javno komunalnim preduzećima Beograda i zašto se mobinguju radnici koji ukazuju na probleme u radu, na nedostatak radnih mesta i na trošenje sredstava građana Beograda, rekao je on.

Heđeši se i javno obratio građanima Beograda i pozvao ih da imaju razumevanja za protest poljprivrednika koji najavljuju dolazak traktorima u Beograd.

– Građani Beograda podržite poljoprivrednike koji nas hrane. PKB je uništen,ostalo nam je ono malo paora u Vojvodini i ono malo poljoprivrednika širom Srbije. Podržimo ih da ostvare svoja prava i da podignemo ovu zemlju na noge da ljudi mogu da žive i rade dostojanstveno od svog rada, zaključio je odbornik Heđeši iz sindikata Sloga.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.