Home » OBAVEŠTENJA » Ako koza laže, rog ne laže – NA DEPONIJI – GORI!

Ako koza laže, rog ne laže – NA DEPONIJI – GORI!

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Beograd, Marko Popadić, NAJAVIO JE  krivičnu prijavu protiv Željka Veselinovića, predsednika Udruženih sindikata „Sloga“, zbog kako je naveo “širenja straha i panike iznošenjem neistinitih informacija preko društvenih mreža”, saopšteno je iz tog preduzeća.

Veselinović je, prema Popadiću, zloupotrebio informaciju o zagađenosti vazduha u Beogradu, i na tviteru plasirao neistinu o požaru na deponiji u Vinči, aludirajući kako je upravo ta deponija izvor zagađenja vazduha, a da je on kao direktor preduzeća odgovoran za to.

 

Ovo preduzeće u saopštenju ocenjuje i da Veselinović u teškom trenutku za građane, koji su već dovoljno zabrinuti zbog koronavirusa, ispunjava “sulude nagone za nekakvim obračunom sa rukovodstvom preduzeća”, pri tome, kažu, koristi laži.

Direktor tvrdi da na deponiji u Vinči nema požara, da je stanje uobičajeno i da se svi procesi koji događaju na deponiji su “posledica su prirodnih procesa sleganja zemljišta, što rezultira ispuštanjem prirodnih gasova. Deponija u Vinči je pod konstantnim nadzorom i kontrolom, a svaka i minimalno potencijalno opasna situacija se odmah prijavljuje nadležnim organima”, istakao je Popadić.

“Pored zabrinutosti sugrađana zbog epidemije izazvane virusom korona, ne smemo da dozvolimo unošenje dodatnog nemira i panike širenjem dezinformacija o stanju na deponiji u Vinči”.

Popadić tvrdi da na deponiji u Vinči nema požara, da je stanje uobičajeno i da se svi procesi koji događaju na deponiji su “posledica su prirodnih procesa sleganja zemljišta, što rezultira ispuštanjem prirodnih gasova. Deponija u Vinči je pod konstantnim nadzorom i kontrolom, a svaka i minimalno potencijalno opasna situacija se odmah prijavljuje nadležnim organima”.

DA LI JE OVA VATRA PROCES SLAGANJA ZEMLJIŠTA!?   

[fvplayer id=“5″]

MOŽE LI SE ONA SPREČITI?    KO JE ODGOVORAN?

A šta kažu mediji o zagađenju:

ŠTA SE OVO DEŠAVA? Na ulicama mali broj automobila, a ovog jutra BEOGRAD JE NAJZAGAĐENIJI NA SVETU (BLIC , 27.03.2020)

“Malobrojni Beograđani koji su ovog jutra bili primorani da izađu iz svojih domova mogli su da primete da je, posebno u centru grada, vazduh poprilično zagađen, pa čak i težak za disanje. Ovo su potvrdila sva domaća zvanična merenja, a po sajtu Air Visual Beograd je ovog jutra ubedljivo najzagađeniji grad na planeti!” – piše BLIC  ( link)

Prema podacima sajta Air Visual Beograd je u 8.00 časova bio najzagađeniji grad na svetu sa koeficijentom 378, skoro duplo više od drugoplasiranog Čiang Maja na Tajlandu, Kijeva (Ukrajina), Zagreba (Hrvatska), Osake (Japan)…

O zagađenosti piše i Nedeljnik istoga dana na svom sajtu u tekstu: Na svu muku Beograd je danas najzagađeniji grad na svetu

Za zagađenje veće od 300, objašnjeno je da “svako može da oseti posledice po zdravlje”.

Ove podatke potvrdili su i zvanični nalazi Grada Beograda i Gradskog zavoda za javno zdravlje. Naime, na sajtu Beoeko takođe stoji da je vazduh u Beogradu u 7.00 časova bio jako zagađen, što predstavlja najveću kategoriju zagađenosti.

“Ozbiljne zdravstvene tegobe se mogu očekivati i kod zdravih osoba i u osetljivim grupama populacije”, stoji u zvaničnom upozorenju.

Na kraju šta dodati osim, onoga šta je rekao predsednik sindikata Veselinović „sa zadovoljstvom ću na sudu priupitati direktora Gradske čistoće zašto truje Beogradjane“.

Info Sloga

FOTOGRAFIJE

 

 

 

….

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*