Home » ОБАВЕШТЕЊА » Синдикати Аеродрома Никола Тесла незадовољни висином добити за 2018. која је намењена запосленима
Синдикати Аеродрома Никола Тесла незадовољни висином добити за 2018. која је намењена запосленима

Синдикати Аеродрома Никола Тесла незадовољни висином добити за 2018. која је намењена запосленима

Извор: Слога, Бета, 04.03.2019. –

Четири синдиката Аеродрома „Никола Тесла“, који је у концесионом власништву француске компаније „Винци“, данас су изразили протест јер нису задовољни прелиминарном висином износа добити за 2018. годину, која је намењена запосленима.

Они су оценили, да је начин на који се решава учешће запослених у добити, осмишљен као принцип ради личне промоције појединаца и „кап која је прелила чашу“, саопштио је синдикат Слога.

У знак протеста синдикати, међу којима су и синдикати „Заједно“, Независни синдикат и АСНС, упутили су допис председнику Србије, председници Владе Србије, министру за рад, мистарки саобраћаја, председници наџорног одбора, генералном директору и скупштини акционара Аеродрома „Никола Тесла“.

У допису су навели да су увек били поуздан партнер своје компаније и лојални пословним изазовима и гледали на аеродром као на своју другу кућу.

Синдикати су званичницима поручили и да су били свесни да се компанија мора приватизовати због многобројних фактора који су временом утицали на државу.

Истакнуто је и да нису штрајковима опструисали приватизацију, али да се сада осећају преварено, будући да су се надали и пристојном уделу од добити Аеродрома „Никола Тесла“.

„Апсурдно је да радник једне од најбољих компанија у Србији, па и региону, прође горе од раника Азотаре, Галенике, Теленора, Железаре, пиваре, цементара, уљара, шећерана, ПКБ-а“, наводи се у допису и додаје да су све те компаније трудиле да своје запослене обезбеде неком отпремнином

 

 

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top