Home » OBAVEŠTENJA » Sindikati Aerodroma Nikola Tesla nezadovoljni visinom dobiti za 2018. koja je namenjena zaposlenima
Sindikati Aerodroma Nikola Tesla nezadovoljni visinom dobiti za 2018. koja je namenjena zaposlenima

Sindikati Aerodroma Nikola Tesla nezadovoljni visinom dobiti za 2018. koja je namenjena zaposlenima

Izvor: Sloga, Beta, 04.03.2019. –

Četiri sindikata Aerodroma „Nikola Tesla“, koji je u koncesionom vlasništvu francuske kompanije „Vinci“, danas su izrazili protest jer nisu zadovoljni preliminarnom visinom iznosa dobiti za 2018. godinu, koja je namenjena zaposlenima.

Oni su ocenili, da je način na koji se rešava učešće zaposlenih u dobiti, osmišljen kao princip radi lične promocije pojedinaca i „kap koja je prelila čašu“, saopštio je sindikat Sloga.

U znak protesta sindikati, među kojima su i sindikati „Zajedno“, Nezavisni sindikat i ASNS, uputili su dopis predsedniku Srbije, predsednici Vlade Srbije, ministru za rad, mistarki saobraćaja, predsednici nadžornog odbora, generalnom direktoru i skupštini akcionara Aerodroma „Nikola Tesla“.

U dopisu su naveli da su uvek bili pouzdan partner svoje kompanije i lojalni poslovnim izazovima i gledali na aerodrom kao na svoju drugu kuću.

Sindikati su zvaničnicima poručili i da su bili svesni da se kompanija mora privatizovati zbog mnogobrojnih faktora koji su vremenom uticali na državu.

Istaknuto je i da nisu štrajkovima opstruisali privatizaciju, ali da se sada osećaju prevareno, budući da su se nadali i pristojnom udelu od dobiti Aerodroma „Nikola Tesla“.

„Apsurdno je da radnik jedne od najboljih kompanija u Srbiji, pa i regionu, prođe gore od ranika Azotare, Galenike, Telenora, Železare, pivare, cementara, uljara, šećerana, PKB-a“, navodi se u dopisu i dodaje da su sve te kompanije trudile da svoje zaposlene obezbede nekom otpremninom

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top