Home » OBAVEŠTENJA » ŽIVEO PRVI MAJ!

ŽIVEO PRVI MAJ!

Udruženi sindikati Srbije Sloga svim svojim članovima i radnim ljudima koji su prepoznali i podržavaju naš sindikat kao jedinog autentičnog predstavnika radništva u Srbiji čestitamo Prvi maj, međunarodni praznik rada!

Ponosni na svoj rad, pozivamo svoje članove da se dignuta čela i svetlih obraza pridruže radnicima sveta, a pre svega našim sestrama i braći iz WFTU, najveće svetske organizacije sindikata kojoj iz Srbije pripada jedino USS Sloga,  u obeležavanju radničkog praznika!

Naša borba za ostvarivanje radničkih prava u Srbiji je svakodnevna i neprestana. U godini u kojoj smo uspeli da  kao jednu od najvažnijih istaknemo temu izmene Zakona o radu  kao neophodnog koraka ka normalizaciji društva u kojem živimo, izborili smo priliku da tu temu i institucionalizujemo preko našeg predstavnika u Skupštini Srbije. To će nam u narednom periodu biti najvažniji zadatak i najveći doprinos radničkoj borbi u Srbiji.

Umesto teatralnog manifestovanja te borbe u prvomajskim kolonama, mi najavljujemo demontracije ukoliko Vlada i Skupština ne budu imale sluha za naš zahtev za usvajanje novog Zakona o radu.

Očekujemo da u Srbiji i ove godine ovaj praznik najveći broj radnika obeleži tradicionalno, roštiljanjem na izletištima. Svima im želimo prijatan boravak u prirodi i odmor od robovskog rada kojem su u većini izloženi. Naši aktivisti će ih posetiti po izletištima i deliti im radničke novine i flajere u kojima su objašnjeni razlozi i ciljevi naše borbe za usvajanje novog Zakona o radu.  Na ovaj način ćemo ih pozvati da nas podrže u toj borbi i da nam se priključe. Da bismo uspeli u svojim ciljevima neophodna je ta, najšira podrška radnika.

Radnici Srbije – pomozite nam u našim ciljevima! Pomozimo sami sebima, izborimo se za dostojanstven položaj radnika usvajanjem novog Zakona o radu!

Sa verom u našu slogu i solidarnost, želimo vam srećan radnički praznik!

ŽIVEO PRVI MAJ!!!

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*