Home » OBAVEŠTENJA » ŽELJKO VESELINOVIĆ: Sa ponosom ću otići u zatvor jer sam branio samohrane majke, udovice i ljude iz socijalno ugroženih kategorija

ŽELJKO VESELINOVIĆ: Sa ponosom ću otići u zatvor jer sam branio samohrane majke, udovice i ljude iz socijalno ugroženih kategorija

Ukoliko budem osuđen sa ponosom ću otići u zatvor jer verujem da bih bio prvi čovek u istoriji koji robija što je branio samohrane majke, udovice i ljude iz socijalno ugroženih kategorija, rekao je danas predsednik USS Sloga Željko Veselinović gostujući u jutarnjem programu NOVA S u emisiji „Probudi se“.

Željko Veselinović je u temi jutra, rekao da su u kompaniji Vali, koja ima proizvodnju u Valjevu i Loznici,  krajem prošle godine proglasili za tehnološki višak 138 radnika, 95 posto mahom žena, bez ikakvih kriterijuma, jednim prostim razgovorom u menzi gde su im praktičnu samo rekli – od sutra ne radite.

„U tih 138 radnika, našle su se, pre svega, samohrane majke, udovice, samohrani očevi i veoma teško ugrožene socijalne kategorije. Jedan deo tih žena se pobunio. Mi smo kao sindikat njih podržali, ja sam održao konferenciju za medije i rekao da je to bilo nezakonito otpuštanje i da će jednoga dana sudovi to i dokazati, da će kompaniju to mnogo koštati i da će sve otpuštene radnice morati da vrate na posao i da im isplate odšetu.

Veselinović je takođe najavio da danas putuje na veliki međunarodni skup, konferenciji posvećenoj problemima radnika u tekstilnoj industriji .

“Na toj konferenciji će se zatražiti podršku i osudu Valija i da se svi učesnici obrate njihovim dobavljačima i kupcima, upravo da bi ih obavestili šta ta kompanija radi u Srbiji i na koji način se obračunava sa svojim zaposlenima i onima koji ih kritikuju.

Opširnije u prilogu (Video)

 

..

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content