Home » OBAVEŠTENJA » ZAUSTAVITI NASILJE NAD RADNICIMA GSP

ZAUSTAVITI NASILJE NAD RADNICIMA GSP

Beograd, 9. januar 2014.  –  Više od 400 radnika GSP Beograd okupilo se danas u Beogradu da izrazi protest zbog učestalih verbalnih, ali  i brutalnih  fizičkih napada na vozače i osoblje ovog preduzeća.

protest

Protest koji je počeo oko 9 časova, u organizaciji  nekoliko sindikata, završen je mirnim okupljanjem,  bez blokade saobraćaja  i zahtevima za pooštravanjem kaznene politike prema napadačima, uvođenjem video nadzora u sva vozila GSP i umrežavanje panik tastera sa MUP-om.

Mira Basta, predsednik  Sindikata  Sloga- GSP,  najvećeg  reprezentativnog sindikata GSP, rekla je da je cilj  protesta da se skrene pažnja na njihove probleme i da se upute zahtevi nadležnim institucijama koje mogu da pomognu.

Uputićemo tri zahteva, kazala je ona, od kojih jedno ministru policije da se –  panik  tasteri umreže sa svim policijskim stanicama u gradu – kako bi se odmah i hitno reagovalo na poziv, drugi  ministru pravosuđa da se pooštri kaznena politika  i treći zahtev Privremenom veću Beograda da nas podrži u našim zahtevima.

Neprimereno je da čovek koji želi da zaradi za parče hleba dobije batine od huligana  kojima je to hir, kazala je Basta, ali i najavila mogućnost radikalizacije ukoliko izostane adekvatna reakcija nadležnih na njihove zahteve.

U protestu su, pored članova Sindikata Sloga – GSP, bili i članovi drugih sindikata –  Sindikata vozača, „Solidarnosti“, „Evrovozač“, Saobraćajnog sindikata i Glavnog sindikata za prava radnika.

Informativna služba USS Sloga

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*