Home » SAOPŠTENJA » Vulinov kadar u MUP-u bahat i van svake kontrole
sps

Vulinov kadar u MUP-u bahat i van svake kontrole

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije osuđuju ponašanje kadrova Ministarstva policije na čijem je čelu ministar, pukovnik policije, Aleksanar Vulin, koji su svakim danom sve više bahati, osioni i van svake kontrole.

Sindikat policije Sloga skoro dve godine bezuspešno pokušava da zakaže sastanak sa načelnicom Odeljenja za organizovanje ishrane i smeštaja u MUP Ljiljanom Pavić Stojković, koja ignoriše dijalog, a sve u cilju kako bi joj ukazali na uočene probleme i predložili njihovo rešavanje i time  izbegli eventualne sporove i Ministarstvu uštedili novac.

Umesto razumevanja, Ljiljana Pavić Stojković, inače po činu major policije, odlučila je da ignoriše svaki zahtev za sastankom i da bude potpuno nezainteresovana za sve ono što se dešava u odeljenju na čijem je čelu, čime se ozbiljno dovodi u pitanje njena stručnost i sposobnost.

U pisanim obrazloženjima koje je lično potpisala, sastanci su odbijeni odgovorom da “nadležne linije rada ne smatraju opravdanim zahteve sindikata za održavanjem sastanka”.

Time što dotična u činu majora i načelnice ignoriše naš sindikat policije, ona zapravo ignoriše i zaposlene koji rade u neljudskim uslovima za mizernu namešteničku platu, najčešće pokrivajući više radnih mesta. Od njenog dolaska u Odeljenje, enorman broj zaposlenih sa više godina radnog staža je dao otkaz, razboleo se ili preminuo usled otežanih uslova rada i stresa na radu, poput naše članice i koleginice Marice Markov, koja je inače bila teško bolesna i preživela moždani udar, a pritom zahtevala da bude izuzeta od rada u Sremskoj Kamenici zbog nepovoljnih uslova rada.

Zbog nastale situacije u kojoj se sindikat našao i tvrdog stava majorice i načelnice da ignoriše problem zaposlenih i ne razgovara sa predstavnicima našeg sindikata, Sindikat policije Sloga je bio prinuđen da istraži uzroke njenog neprofesionalnog, ali i nezakonitog ponašanja.

Kao jedan od mogućih uzroka je i što je na prethodnom radnom mestu u Ministarstvu odbrane, u Vojnoj ustanovi „Dedinje“, takođe bežala od dijaloga i rešavanja problema, a zbog sumnje da je zlostavljala jednog zaposlenog, advokat Mladen Simić je u ime svog klijenta poslao Zahtev za zaštitu od zlostavljanja na radu.

U jednom svom podnesku, advokat Simić navodi i da je gospođa Pavić Stojković iz Leskovca, tadašnji rukovodilac firme „Univerzal“ istu dovela do bankrota, nakon čega je predmet pod oznakom KTKO-420/20 u Višem tužilaštvu u Beogradu označen oznakom tajnosti “Strogo poverljivo”, ali čiji će tekst krivične prijave Sindikat policije “Sloga” uskoro objaviti, jer su osionost i bahatost državnih službenika prevršili svaku meru!

Informativna služba

 

Više o ovom na sajtu našeg Sindikata policije Sloga: Načelnica Odeljenja za organizovanje ishrane i smeštaja odbija sastanak

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*