Home » OBAVEŠTENJA » Vujoviću, prste dalje od državnih penzija!
Vujoviću,  prste dalje od državnih penzija!

Vujoviću, prste dalje od državnih penzija!

Mi nemamo protiv da se ministar kocka svojim novcem, ali nikako parama građana Srbije, jer bi to bila prodaja njihovih sudbina i same države Srbije, ali i trgovina na svetskom tržištu kapitala za koju on nema mandat!

Beograd, 21.04.2015. — Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ se najoštrije protive mogućnosti da se u narednom periodu u Srbiji delimično ili potpuno ukine državni penzioni sistem i da se propiše zakonska obaveza da građani moraju da štede u privatnim penzionim fondovima, jer bi nas to kao društvo direktno gurnulo u u državu diktature i autokratije.

Državni penzioni fond mora da opstane, jer nam novi „Dafina i Jezda“ ne trebaju, a i čemu onda služi država i koga ona treba da zastupa?

Prosto smo zapanjeni drskošću ministra finansija Dušana Vujovića koji je uopšte ovu mogućnost najavio na panelu MMF-a organizovanom u okviru Generalne skupštine te institucije u Vašingtonu.

Ministar Vujović bi trebao da zna da ni jedan privatni penzijski fond u svetu ne garantuje ništa kao što to može država, pa bilo kakva diskusija o drugom stubu PIO osiguranja u Srbiji mora da bude isključivo na bazi lične dobrovoljnosti, a ne metodom nametnute zakonske obaveze izglasane u Skupštini Srbije.

Mi nemamo protiv da se ministar kocka svojim novcem, ali nikako parama građana Srbije, jer bi to bila prodaja njihovih sudbina i same države Srbije za čiju trgovinu na svetskom tržištu kapitala nema mandat!

Za sadašnje stanje penzijskog sistema nisu odgovorni građani koji je godinama rade i odvajaju u fond za starost, i koga su na žalost mnogi doslovce godinama unazad čerupali uz pomoć ljudi iz vlasti, a da za tu vrstu pljačke niko u Srbiji do sada nije ozbiljno krivično odgovarao.

Zato od Vujovića očekujemo mnogo više, poput otvaranja novih radnih mesta, smanjenja sive ekonomije, efikasniju naplatu poreza i oduzimanje nezakonito stečene imovine, manji uticaj uvozničkog lobija na tržištu, odnosno, sve ono šta je vlast obećala da će uraditi, a ne eksperimente i novu pljačku sopstvenog naroda koji sve teže živi i egzistira.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top