Home » SLOGA VESTI » Vučić ih laže, Sloga im pomaže!

Vučić ih laže, Sloga im pomaže!

NIŠ, 19.02.2017. godine. – Nekoliko stotina bivših radnika propalih niških preduzeća okupilo se u petak pred Gradskom kućom zahtevajući da im se ispuni obećanje koje im je dao premijer Srbije Aleksandar Vučić prilikom posete Nišu u oktobru 2016. godine, kada im je lično obećao da će isplata njihovih zaostalih plata početi krajem godine.

Umesto da premijer ispuni obećanje, održi svoju reč i isplati im zarađene plate, veštim trikovima iz Ministarstva privrede im poručuju da „para nema, da ne znaju kada će ih biti, ali i da ne žele da isplatama urušavaju finansijski sistem države“.

I ovoga puta radnicima propalih niških preduzeća podršku su dali Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ i njihov predsednik Željko Veselinović koji je održao govor pred gradskom kućom i pozvao radnike da radikalizuju proteste i jakim pritiskom ostvare svoja prava što je dočekano burnim odobravanjem i aplauzom više stotina okupljenih radnika.

On je ujedno najavio i direktnu pomoć radnicima da pokrenu utuženja radi sudske naplate mukom zarađenih potraživanja.

Veselinović je nakon obraćanja dao i kraću izjavu za RT „Belami“, koju možete pogledati u video prilogu te kuće.

 

Od ponedeljka, 20. februara u Gradskom odboru „Sloge“ u Nišu počinje akcija utuživanja, budući da je radničkom strpljenju došao kraj i da im je muka od slušanja praznih priča, obećanja i kupovine vremena floskulama o tome da „više nadležnih ministarstava sagledava finansijske i zakonodavne mogućnosti za rešavanje njihovih problema“.

O samoj akciji Gradskog odbora „Sloge“ u Nišu i načinu na koji će se radnicima propalih niških preduzeća pomoći, javnost će biti blagovremeno obaveštana, rekao nam je Bratislav Bata Ilć, glavni poverenik Sloge za Niš.

 

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content