Home » OBAVEŠTENJA » Vojni sindikalac „Sloge“ oslobođen disciplinske odgovornosti
Dejan Pavlović

Vojni sindikalac „Sloge“ oslobođen disciplinske odgovornosti

Viši vojnodisciplinski sud u Beogradu uvažio je žalbu Dejana Pavlovića, starijeg vodnika prve klase i predsednika sindikata „Sloga“ zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i doneo izvršnu presudu po kojoj on neće biti otpušten, ali je presudom vraćen u predhodni čin.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozdravljaju odluku Višeg vojnodisciplinskog suda Beogradu u racionalnom odmeravanju njegove odgovornosti i sramnog pokušaja Vojnog disciplinskog tužioca da se Pavloviću stave na teret optužbe koje nisu osnovane i zakonite, naročito zbog njegovog istupanja u javnosti.

Podsećamo, Pavlović je u više navrata u poslednje dve godine, kao predsednik sindikata u VS i MO oštro kritikovao stanje u vojsci, upozoravao na teške i loše uslove rada, kao i male plate zbog čega je veliki broj ljudi napustio službu.

On je, tokom vanrednog stanja uzrokovanim epidemijom zarazne bolesti Covid 19, podneo i dve krivične prijave protiv starešina u vojsci, jer su svojim postupcima doprineli zaražavanju pripadnika vojske.

Njemu je, takođe, u maju prošle godine izgorela kuća (bungalov) u Rekreativnom centru Surčin koju je koristio, međutim, uzrok požara do danas nije utvrđen, ali je potpuno neosnovano i neargumentovano od strane  “stručnjaka i neimenovanih izvora” iz režimskih taboloida provlačen kroz medijsko blato.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content