Home » OBAVEŠTENJA » Vesić iznosi neistine zbog čega će morati da odgovara

Vesić iznosi neistine zbog čega će morati da odgovara

Beograd, 27.01.2019. – Sindikat Sloga GSP Beograd najoštrije osuđuje današnje istupanje zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića u jutarnjem programu na televiziji sa nacionalnom frekvencijom (Pink) zbog tvrdnji da je opozicija koju predvodi Dragan Đilas u toku jučerašnjeg dana htela da „upadne u GSP preko predsednika sindikata Sloga u tom preduzeću Nebojše Alesića“, zbog čega će sindikat protiv njega podneti odgovarajuću krivičnu prijavu.

Nebojša Aleksić

Umesto da se bavi rešavanjem gorućeg problema – zašto je gradski prevoz u Beogradu tokom petka i subote bio u totalnom haosu i kolapsu zbog neočišćenog snega, i zašto su građani bili prinuđeni da kilometrima pešače i guraju vozila gradskog prevoznika, Vesić nastavlja u svom maniru da krivi bivšu vlast iz perioda pre 2012 godine kada je i sam učestvovao u njoj i da napada predstavnike sindikata Sloga kao da su državni neprijatelji.

Vesiću bi bolje bilo da objasni otkud loše kineske plastične gume na vozilima GSP, i da li je svestan da zbog loših pneumatika može doći do tragedije putnika i vozača.

Umesto odgovora Vesić preko svojih političkih komesara iz redova SNS pokušava da uguši sindikat koji se jedini usuđuje da kritikuje katastrofalno stanje u javnom preduzeću GSP Beograd, koje pored ljudskih (vozači) svakodnevno gubi i tehničke i materijalne resurse.

Takvo ponašanje gradskih vlasti pokazuje da su u panici i da ovo rade iz dva razloga. Prvi razlog je da se prikriju sve dosadašnje mahinacije i loše šestogodišnje upravljanje preduzećem. Drugi razlog je mnogo opasniji, a to je sumnja da se sve ovo radi namerno kako bi se GSP gurnuo u stečaj i predao u ruke privatnicima na čerupanje njegove ogromne pokretne i nepokretne imovine.

Nebojša Aleksić, predsednik sindkata Sloga GSP Beograd

Informativna služba

Poslušajte izjavu Vesića u 15:15

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*