Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Očigledno je da postoje dvostruki aršini

Sloga: Očigledno je da postoje dvostruki aršini

Beograd, 22.01.2019.godine – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” podneli su Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, posebnom odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, krivičnu prijavu uz dokaze iz čl. 138 KZ RS protiv nepoznatih lica zbog ugrožavanja sigurnosti njihovog predsednika Željka Veselinovića.

Pozivamo vlast da ne prisvaja pravdu i Ustav za sebe i sprovodi dvostruke aršine kada je u pitanju otkrivanje lica koja otvoreno preko društvenih mreža i telefona prete vlastima, a ignoriše prijave običnih građana i predstavnika radnika.

Napominjemo da smo i ranije podnosili prijave na koje se nije reagovalo, niti je dobijen odgovor da li se uopšte po tome postupalo.

Veselinoviću se poslednjih dana otvorenim pretnjama putem društvenih mreža i telefona ugrožava spokojstvo i integritet, kako njega tako i čitave porodice, uključujući dvoje maloletne dece, rodbinu i najbliže saradnike.

Smatramo da su pretnje opasna nuspojava konstantne prljave hajke vlasti i njihovih najviših predstavnika u javnosti, uključujući funkcionere SNS, njihove koalicione partnere, ali i samog predsednika Srbije i predsednika SNS Aleksandra Vučića čija izgovorena javna reč ima posebnu težinu, zbog sve češćeg istupanja u javnosti neprimerenim rečnikom za jednog državnika.

Podsećamo da je hajka na predsednika “Sloge” Željka Veselinovića i celokupnog sindikata koji je organizovan kao republička centrala počeo mnogo ranije, zbog naročito izraženih kritičkih stavova sindikata koji su potpuno dijametralno suprotni od hvalospeva ekonomske politike vlasti i njihovih satelita prodržavnih sindikata u vidu mera štednje koje osiromašuju radnike i građanstvo.

Hajka se posebno intenzivirala nakon jednog kritičkog tvita o premijerki Srbije Brnabić koja je zagovarala rijaliti format na nacionalnim tv frekvencijama.

Umesto da zabrani rijaliti kome se usprotivio i njen ministar kulture, da poveća narodu plate i penzije koje su više nego mizerne, vlast je izabrala spinovanje i propagandu, da Veselinovića proglasi za nekog ko je javno pozivao na silovanje, što uopšte nije tačno, jer se radi o spinu i zameni teza koja je dokaziva, a samo zato što su on i sindikat “Sloga” jedni od osnivača Saveza za Srbiju čije se snage i narastajuće masovnosti vlast jedino boji.

 

Informativna služba

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*