Home » OBAVEŠTENJA » VELIKA POBEDA SLOGE U ŽITOPEKU

VELIKA POBEDA SLOGE U ŽITOPEKU

Poštovani prijatelji, poštovane kolege, radnici Srbije,

Posle 216 dana odkako sam dobio otkaz, i 209 dana od prvog obraćanja inspekciji rada, konačno sam dobio rešenje o povratku na posao.

Ova borba je dobijena uz ogromnu podršku centrale Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ iz Beograda i zahvaljujem im se na podršci koju sam imao sve ovo vreme.

Takođe, zahvaljujem Republičkom inspektoratu na savesno odrađenom poslu, čime je dokazano da u Srbiji funkcioniše pravni sistem.

Ovo nije samo moja pobeda, ovo je pobeda sindikata Sloga u Žitopeku i uopšte celokupnog sindikata USS Sloga.

Sada ostaje da poslodavac postupi po rešenju i da se do kraja nedelje konačno vratim na posao, što ću i objaviti kada se dogodi..

Sindikat Sloga u Žitopeku je i dalje najjači sindikat i uskoro očekujemo definitivnu pobedu u sindikalnoj borbi koju smo poveli 14.juna prošle godine.

Ponosan sam što sam predsednik ovakvog sindikata i poručujem svim članovima Sloge u Žitopeku da su najbolji, najhrabriji i najodaniji.

Sloboda se osvaja, ne dobija se na poklon.

Dragan Mladenović, predsednik                                                

REŠENJE INSPEKTORATA ZA RAD U PDF FAJLU

 

P.S. Godišnjica Sindikata

Ovog meseca navršila se godišnjica rada Sindikata Žitopek A.D.Niš.Sloga. Za samo godinu dana postojanja uspeli smo da posle samo mesec dana postanemo najbrojniji sindikat i do danas je to tako.Sloga u Žitopeku insistira na Kolektivnom ugovoru u skladu sa Zakonom o radu, i nema nameru da potpiše nikakav dokument koji nije u skladu sa zakonom i na štetu radnika. Insistiramo na redovnoj isplati zarada i poštovanju radničkih i sindikalnih prava. Nikada se nećemo složiti sa otpuštanjem radnika, kao i svim drugim nelegalnim radnjama i projektima na štetu svog članstva. Čestitam  svim članovima Sloge u Žitopeku godišnjicu postojanja sindikata i da im poručim da su najbolji!

Pozivamo i ostale radnike da se učlane u Slogu, da zajedno nastavimo borbu i da završimo valjano posao.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content