Home » OBAVEŠTENJA » Uzdržati se od zahteva za ukidanje Radio televizije Srbije
Uzdržati se od zahteva za ukidanje Radio televizije Srbije

Uzdržati se od zahteva za ukidanje Radio televizije Srbije

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozivaju sve političke aktere u Srbiji koji učestvuju u predizbornoj kampanji da se uzdrže zahteva za ukidanje Radio televizije Srbije (RTS) kao javnog servisa Srbije, jer time ugrožavaju sve zaposlene u toj medijskoj kući, od tehničkog osoblja do novinara, vršeći na njih i njihove porodice pritisak da će ostati bez posla i egzistencije za život.

Na RTS ne treba gledati kroz prizmu urednika koji su godinama unazad postavljani po partijskoj liniji i zbog čije uređivačke poltike postoji animozitet, odnosno opravdano nezadovoljstvo građana u pogledu informativnog programa. Naprotiv, RTS mora da postoji kao javni servis i njemu je potrebna promena bez uplitanja dnevne politike, uz podmlađivanje kadrova i investiranja prvenstveno u ljude koji će se profesionalizmom vezati za tu nacionalnu kuću i podizati kvalitet programa.

Tvrdnje da se ukidanjem RTS ništa ne bi izgubilo i da bi se novac kojim ga građani finansiraju mogao iskoristi za mnoge realnije potrebe ljudi, jednostavno ne stoje, budući da nikom u ovoj zemlji nije stalo da mu decu kulturno uzdižu rijaliti programi sa televizija koje imaju nezasluženu nacionalnu frekvenciju.

I sada RTS ima veoma kvalitetan program i onlajn platformu “RTS Planeta” na kojoj joj mogu pozavideti mnoge zemlje u svetu, sa veoma raznovrsnim sadržajem, od školskog, naučnog, dokumentarnog, kulturnog, muzičkog, radijskog, dramskog i filmskog programa, ali i ogrome arhive koja se uveliko digatalizuje.

Ujedinjena demokratska Srbija, juče se u svom saopštenju zalažila se da se ukine RTS zato što, kako tvrde, ni posle 20 godina, RTS nije uspeo da se transformiše u ozbiljan javni servis,  da je politički pristrasan, programski siromašan i neubedljiv, organizaciono preskup i neefikasan i da svojim radom nanosi štetu svim građanima Srbije.

 

Informativna služba

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top