Home » OBAVEŠTENJA » Uzdržati se od zahteva za ukidanje Radio televizije Srbije

Uzdržati se od zahteva za ukidanje Radio televizije Srbije

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozivaju sve političke aktere u Srbiji koji učestvuju u predizbornoj kampanji da se uzdrže zahteva za ukidanje Radio televizije Srbije (RTS) kao javnog servisa Srbije, jer time ugrožavaju sve zaposlene u toj medijskoj kući, od tehničkog osoblja do novinara, vršeći na njih i njihove porodice pritisak da će ostati bez posla i egzistencije za život.

Na RTS ne treba gledati kroz prizmu urednika koji su godinama unazad postavljani po partijskoj liniji i zbog čije uređivačke poltike postoji animozitet, odnosno opravdano nezadovoljstvo građana u pogledu informativnog programa. Naprotiv, RTS mora da postoji kao javni servis i njemu je potrebna promena bez uplitanja dnevne politike, uz podmlađivanje kadrova i investiranja prvenstveno u ljude koji će se profesionalizmom vezati za tu nacionalnu kuću i podizati kvalitet programa.

Tvrdnje da se ukidanjem RTS ništa ne bi izgubilo i da bi se novac kojim ga građani finansiraju mogao iskoristi za mnoge realnije potrebe ljudi, jednostavno ne stoje, budući da nikom u ovoj zemlji nije stalo da mu decu kulturno uzdižu rijaliti programi sa televizija koje imaju nezasluženu nacionalnu frekvenciju.

I sada RTS ima veoma kvalitetan program i onlajn platformu “RTS Planeta” na kojoj joj mogu pozavideti mnoge zemlje u svetu, sa veoma raznovrsnim sadržajem, od školskog, naučnog, dokumentarnog, kulturnog, muzičkog, radijskog, dramskog i filmskog programa, ali i ogrome arhive koja se uveliko digatalizuje.

Ujedinjena demokratska Srbija, juče se u svom saopštenju zalažila se da se ukine RTS zato što, kako tvrde, ni posle 20 godina, RTS nije uspeo da se transformiše u ozbiljan javni servis,  da je politički pristrasan, programski siromašan i neubedljiv, organizaciono preskup i neefikasan i da svojim radom nanosi štetu svim građanima Srbije.

 

Informativna služba

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content