Home » OBAVEŠTENJA » USS SLOGA O SAOPŠTENJU SNS
USS SLOGA O SAOPŠTENJU SNS

USS SLOGA O SAOPŠTENJU SNS

Beograd, 5. april  – Povodom današnjeg saopštenja SNS, a nakon naše ocene da nam je neprihvatljiva politika agresivnog jačanja privatnog sektora, koju je njihov predsednik Aleksandar Vučić danas najavio, ocenjujemo da SNS u svom saopštenju pokušava da sindikalnu politiku prebaci u domen političke time što ukazuje da je “predsednik USS Sloga kandidat za poslanika DS-a”.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” ne koriste u svojim saopštenjima politiku, ne bave se ličnim odnosom sa političarima, već u skladu sa sindikalnom politikom, na osnovu Ustava, svog Statuta i svrhe zbog koje postoje imaju pravo i obavezu da postavljaju pitanja i da se ne slažu sa rešenjima za koje smatraju da idu na štetu zaposlenih i svoga članstva.

Ni jednog trenutka nismo imali nameru da nikoga omalovažavamo, niti potcenjujemo u naporima da se Srbija izvede na put ekonomskog oporavka, ali u današnjim izjavama oko buduićih reformi je ostalo mnogo toga nedorečenog i na osnovu toga je i data takva ocena. Posebno namere da se određeni deo zaposlenih iz javnog sektora prebaci u privatni, bez otpuštanja, što se može tumačiti namerom buduće vlade da izvrši rasprodaju nekih javnih profitabilnih preduzeća, možda EPS-a, Telekoma, JKP i slično?

Više puta do sada smo iskazali spremnost da razgovaramo o socijalnoj budućnosti radnika i ekonomiji države, bili za transparentnost i dijalog, ali nismo nailazili na razumevanja i iskrenost da takva vrsta komunikacije postoji.

I nama je cilj, kao i SNS-a da se stvori pristojna, normalna i uređena Srbija, država u kojoj se živi od svog rada, ali i država u kojoj će radnik biti pristojno plaćen i zaštićen zakonom od bahatih poslodavaca kao u razvijenim evropskim državama.

Zato, nema razloga za ljutnju, jer sindikat mora da štiti radnike, a mi jesmo sindikat i za razliku od drugih sindikata tim problemima odgovorno i pristupamo!

Informativna služba USS Sloga

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top