Home » OBAVEŠTENJA » Umro je, a sa njim i pravda za porodice poginulih

Umro je, a sa njim i pravda za porodice poginulih

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” sa žaljenjem konstatuju da je jutrošnjom iznenadnom smrću Radoša Milovanovića, direktora „MB Namenska“ Lučani umrla i pravda za porodice tragično stradalih radnika pod njegovom višedecenijskom vođenju fabrike.

Žao nam je što radničke porodice Milivojević i Ignjatović nisu dočekale pravdu, u slučaju koji bi u svakoj iole normalnoj evropskoj zemlji odavno bio rešen adekvatnom kaznom i smenom direktora državnog preduzeća koji je odgovoran za smrt gotovo 18 radnika u Namenskoj industriji „Milan Blagojević“ koju je on, nažalost, pod veoma sumnjivim okolnostima i mimo svih zakona vodio i u osmoj deceniji života.

Iskreno se nadamo da će drugi akteri koji su podržavali Milovanovića i koji su sa njim saučestvovali u zločinu prema radnicima, na bilo koji način, krivično odgovarati pred sudom i da se ovim neće staviti tačka na slučaj koji je pokazao svu trulež pravosudnog sistema prema običnom čoveku, pre svega, radniku.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*