Home » OBAVEŠTENJA » U NAJAVI – KONFERENCIJA ZA MEDIJE

U NAJAVI – KONFERENCIJA ZA MEDIJE

KO  UNIŠTAVA  KLINIČKI  CENTAR  SRBIJE?!

KLINIČKI CENTAR  SRBIJE – APOKALIPSA DANAS !

Klinički centar Srbije vode sigurnim putem u propast !

logo-NSZSSaldo neizmirenih obaveza (tekući dug) Kliničkog centra Srbije na dan 17.07.2013.godine iznosi više od milijardu i sto miliona dinara, pri čemu je gotovo ceo dug nastao u periodu januar-jun 2013.godine.

Ovo NIJE realan iznos duga, jer umesto kroz TENDERE veliki deo nabavki u KCS-u se vrši putem REVERSA, protivno zakonskim propisima, celokupna dugovanja su trenutno nevidljiva. Koliki je STVARNI DUG Kliničkog centra Srbije?!

Šta se desilo sa 2 200 000 evra i 6 000 000 dinara slobodnih novčanih sredstava iz sopstvenih prihoda (ničim opterećena sredstva !) koje je sadašnja uprava KCS-a preuzela od predhodne? Zašto se u sopstvenim prihodima KCS-a za period decembar 2012 – mart 2013. godine pojavljuje manjak u iznosu od 40 miliona dinara? Šta se dešava sa novcem koji treba da se koristi za lečenje građana Srbije i unapređenje rada KCS-a? Zašto Novi sindikat Kliničkog centra Srbije već mesecima ne dobija odgovor na uporno ponavljene zahteve upravi KCS-a da se razjasni pitanje trošenja novca ?

Koliko je novca KCS-a prebačeno na račun  Crvene Zvezde?

Kako je moguće da Kliničkim centrom, putem straha i pritisaka, upravlja nezakonita oligarhija, a „sve u ime Vlade i partije“ ?

Zašto Kliničkim centrom rukovode i predstavljaju ga osobe koje nisu zaposlene u KCS-u, ali su zato deca visokih partijskih funkcionera?

Zašto je u Kliničkom centru Srbije sprovedena kadrovska čistka apokaliptičkih razmera, a sve na osnovu partijske pripadnosti ili nespremnosti da se bude slepi poslušnik ?

Zaposleni u KCS-u: radnici ili robovi?!

Ko su “četiri jahača apokalipse“ koji vladaju Kliničkim centrom Srbije danas i zbog čega progone predstavnike Novog sindikata KCS-a?

… O SVEMU OVOME I MNOGIM DRUGIM PROBLEMIMA U NAJVEĆOJ ZDRAVSTVENOJ USTANOVI U SRBIJI I REGIONU GOVORIĆEMO NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE U ČETVRTAK 22.08.2013.god. U 11 ČASOVA U PROSTORIJAMA UNS-a, ul. KNEZ MIHAILOVA br.6 /III

Učesnici:
– Živorad Mrkić, predsednik Novog sindikata Kliničkog centra Srbije i predsednik USS „Sloga“ – Novi sindikat zdravstva Srbije
– Zoran Janković, potpredsednik Novog sindikata Kliničkog centra Srbije
– Mirjana Baucal, član Izvršnog odbora Novog sindikata Kliničkog centra Srbije i predsednik Gradske organizacije Novog sindikata zdravstva Srbije za Beograd
– Željko Veselinović, predsednik USS „Sloga“ (Udruženi sindikati Srbije „Sloga“)

Složno!

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*