Home » OBAVEŠTENJA » Sve manje dostojanstvenog rada

Sve manje dostojanstvenog rada

Beograd, 07.10.2015.-  7. oktobar, Svetski dan dostojanstvenog rada ove godine protiče u senci međunarodnih sukoba na Bliskom istoku i migrantske krize, što značajno i kod nas utiče na trend usporavanja privrednog rasta, porasta nezaposlenosti i pada životnog standarda.

ITUC-WDDW-logo-englishSa zamrznutom zaradom od 121 dinara po radnom času, koja je niža od egzistencijalnog minimuma i čime je omogućeno da se radnici drže na minimalcu, nema govora o bilo kakvom dostojanstvenom radu srpskog radnika.

Ono šta dodatno zabrinjava je da se rešenja ne naziru, jer se egzistencionalni problemi građana iz godine u godinu bacaju u zapećak pred naletima dnevne politike, a umesto jačanja ekonomskih kapaciteta države pribegava se nastavku primena mera restriktivne štednje, smanjenju socijalnih davanja i zamrzavanju plata i penzija.

Kao sindikat dužni smo da upozorimo da je ovakvo stanje nepodnošljivo i sve manje izdržljivo, jer nezadovoljstvo konstantnom neizvesnošću, siromašenjem i padom kupovne moći raste, kako kod zaposlenih tako i nezaposlenih, ali i penzionera čiji se glas sve više čuje.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*