Home » OBAVEŠTENJA » Šta sledeće da očekujemo od Aleksandra Šapića, pendrek!?
Šta sledeće da očekujemo od Aleksandra Šapića, pendrek!?

Šta sledeće da očekujemo od Aleksandra Šapića, pendrek!?

Jučerašnja ocena novog gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da blokada auto-puta zbog nezadovoljstva radnika kragujevačkog Fijata potencijalno znači da se ulazi u “anarhično stanje“,  da takva greška ne sme da se ponovi i da bi on poslao policiju, je izjava bez presedana i nagoveštaj da će se novi gradonačelnik ponašati kao gradski šerif, sudija i dežurni policajac.

-Kao gradski odbornik iz redova sindikata zaprepašćen sa izjavom novog gradonačelnika i nagoveštaja da će umesto socijalnog dijaloga sa nezadovoljnim radnicima razgovarati arumentima sile i pendreka i to samo nekoliko dana nakon što je izabran i nakon čega sam ga javno pozvao da reši problem u JP GSP Beograd, gde su se radnici takođe, poput radnika iz Kragujevca okupili radi iskazivanja nezadovoljstva svojim statusom. Šta sledeće od njega da očekujemo? Gradski zakon protiv sindikata, zabrane radničkih i građanskih okupljanja radi iskazivanja nezadovoljstva, pendrečenje naroda koji su se okupili radi solidarnosti.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pisanim putem zatražiće prijem kod novog gradonačelnika Aleksandra Šapića radi razgovora i razjašnjenja na koji način će se on kao novoizabrani gradonačelnik odnositi prema radnicima javnih preduzeća koja su u njegovoj nadležnosti, a u kojima zbog dosadašnjeg lošeg rukovođenja očigledno postoje ozbiljni problemi.

Pavle Heđeši, potpredsednik USS Sloga i gradski odbornik  OG “Ujedinjeni”

 

 

 

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top