Home » OBAVEŠTENJA » Šta sledeće da očekujemo od Aleksandra Šapića, pendrek!?

Šta sledeće da očekujemo od Aleksandra Šapića, pendrek!?

Jučerašnja ocena novog gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da blokada auto-puta zbog nezadovoljstva radnika kragujevačkog Fijata potencijalno znači da se ulazi u “anarhično stanje“,  da takva greška ne sme da se ponovi i da bi on poslao policiju, je izjava bez presedana i nagoveštaj da će se novi gradonačelnik ponašati kao gradski šerif, sudija i dežurni policajac.

-Kao gradski odbornik iz redova sindikata zaprepašćen sa izjavom novog gradonačelnika i nagoveštaja da će umesto socijalnog dijaloga sa nezadovoljnim radnicima razgovarati arumentima sile i pendreka i to samo nekoliko dana nakon što je izabran i nakon čega sam ga javno pozvao da reši problem u JP GSP Beograd, gde su se radnici takođe, poput radnika iz Kragujevca okupili radi iskazivanja nezadovoljstva svojim statusom. Šta sledeće od njega da očekujemo? Gradski zakon protiv sindikata, zabrane radničkih i građanskih okupljanja radi iskazivanja nezadovoljstva, pendrečenje naroda koji su se okupili radi solidarnosti.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pisanim putem zatražiće prijem kod novog gradonačelnika Aleksandra Šapića radi razgovora i razjašnjenja na koji način će se on kao novoizabrani gradonačelnik odnositi prema radnicima javnih preduzeća koja su u njegovoj nadležnosti, a u kojima zbog dosadašnjeg lošeg rukovođenja očigledno postoje ozbiljni problemi.

Pavle Heđeši, potpredsednik USS Sloga i gradski odbornik  OG “Ujedinjeni”

 

 

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*