Home » KAMPANJE » SSF 13. NOVEMBRA U SAVA CENTRU

SSF 13. NOVEMBRA U SAVA CENTRU

Srpski sindikalni front (1)

Beograd, 6. novembar 2013. – Akcioni odbor Srpskog sindikalnog fronta (SSF)  kojeg čine Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata, Konfederacija slobodnih sindikata, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ i Industrijski sindikat Srbije danas je na prvom sastanku utvrdio aktivnosti na realizaciji Akcionog plana i buduću koordinaciju zajedničkog nastupanja svojih Akcionih timova.

CAM00930

Predstavnici USS „Sloga“ – Živorad Mrkić, Mila Basta i Željko Veselinović

Doneta je odluka o zajedničkoj sednici Glavnih odbora osnivača SSF koja će biti održana 13. novembra 2013. godine u beogradskom Sava centru.

Na navedenoj sednici zatražiće se povlačenje sadašnjeg Predloga Zakona o radu,  raspuštanje Radne grupe i formiranje nove u kojoj bi bile uključene sve sindikalne centrale kako bi se opštim konsenzusom došlo do rešenja izrade zakona u skladu sa evropskim zakonodavstvom.

SSF će zatražiti prijem kod predsednika Vlade Republike Srbije Ivice Dačića, prvog potpredsednika Aleksandra Vučića, ministra finsija Lazara Krstića i ministra rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovana Krkobabića kojima bi se prezentovale odluke i konkretne akcije sindikalnog fronta.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Nezavisnog sindikata javnih službi koji su pokazali zainteresovanost za priključenje Srpskom sindikalnom frontu.

Informativna služba SSF

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content