Home » OBAVEŠTENJA » RASPRAVA O ZAKONU UZ VESELE TUŠEVE

RASPRAVA O ZAKONU UZ VESELE TUŠEVE

I posle svih naših apela i zahteva da se rad na novom Zakonu o radu stavi pod lupom javnosti i na najširu moguću raspravu, predstavnici države Srbije i njeni tzv “socijalni timovi” nastavljaju uporno da obmanjuju javnost i obesmišljavaju instituciju dijaloga. Sada već i otvoreno pokazuju bahatost, jer su za svoj (ne)rad odabrali Hotel “Izvor” sa 5 zvezdica u Aranđelovcu, gde cena jednokrevetne sobe samo na bazi polupansiona iznosi  11.800 dinara.  Nije jasno – ko ovaj luksuz plaća dok država zagovara opštu štednju?

spaDok srpski radnik grozničavo očekuje šta će sa njim biti u budućnosti i pod kojim će uslovima moći da izdržava sebe i svoju porodicu, grupa za pripremu nacrta izmena i dopuna Zakona o radu je prošle sedmice u aranđelovačkom Hotelu  “Izvor” završila prvu rundu rada na usaglašavanju zakonskih izmena koje trebaju srpske radnike da bace na kolena.

Takozvani pregovori i razgovori započeli su 4. novembra, na kome su učestvovali timovi Ministarstva rada, Ministarstva privrede, Unije poslodavaca Srbije i miljenika svake vlasti –  Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ i Saveza samostalnih sindikata Srbije.  

Tokom boravka u ovom hotelu gostima je omogućen luksuz. Na raspolaganju im je mogućnost  neograničenog korišćenja spa i velnes centra, unutrašnjih bazena sa termalnom vodom, hidromasaža, đakuzi, finska sauna, parno kupatilo, topla soba, bio sauna, ruska banja, veseli tuševi i fitnes centar. Ovo je očigledan dokaz da  je Radna grupa za izmenu Zakona o radu jedna velika farsa koja je napravljena radi zagovaranja i ispunjenja onih  rešenja u službi interesnih grupa.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” stoga javno pitaju Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijane politike koje je pod ustavnom obavezom da brine o zajamčenim pravima svih svojih građana.  Zašto od nas tražite da štedimo dok vi odsedate u najskupljim hotelima i koliko građane Srbije koštaju ove radne grupe?  

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

  1. dragan smederevo Pfc

    Veci protivnik od Ministarstva rada ce nam biti ova dva Sindikata.!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content