Home » OBAVEŠTENJA » Srbiji potrebne demonstracije, a ne režirani sindikalni folklor
Srbiji potrebne demonstracije, a ne režirani sindikalni folklor

Srbiji potrebne demonstracije, a ne režirani sindikalni folklor

Beograd, 29. 04. 2018. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ ove godine neće organizovati protestno okupljanje svojih članova za 1. maj u Beogradu, niti će pozivati svoje članstvo i simpatizere da učestvuju u protestu takozvanih reprezentativnih, prodržavnih sindikata.

Ne želimo da budemo deo amortizacije opravdanog radničkog nezadovoljstva i dugogodišnjeg dekora i režirane predstave obeležavanja 1. maja bez praktične svrhe. Šetnja do zgrade vlade, mahanje zastavama, duvanje u pištaljke i predavanje papira sa spiskom sindikalnih i radničkih želja portiru koji se tu bude zatekao, za nas nema ama baš nikakvog smisla.

Mi smo čvrsto uvereni da rešenje problema poniženog radništva u Srbiji leži u proaktivnim demonstracijama i štrajkovima protiv svih onih koji bezočno gaze radna prava i ljudsko dostojanstvo, uključujući i samu vlast koja u kontinuitetu već deceniju kreira radnički i socijalni pogrom u vidu niske cene rada i pretvaranja Srbije u tržište Evropske najjeftinije radne snage.

U susret Međunarodnom danu rada, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ obeležili su nizom aktivnosti u okviru projekta saradnje sa više udruženja građana, kroz kontakte sa srednjoškolskom omladinom i marginalizovanim grupama u sistemu rada ( LGBT radnika i radnica) i na taj način širili tematiku u vezi sa sindikatima, položajem radništva i načinima kako se odupreti zloupotrebi njihovih prava.

Posebno ističemo da će jedna manja delegacija sindikata sa predsednikom Željkom Veselinovićem boraviti u Grčkoj na velikom Prvomajskom skupu u Atini, u organizaciji bratskog nam i najborbenijeg sindikata PAME, gde će prvi čovek Sloge govoriti pred više od pola miliona ljudi.

Informativna služba

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top