Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA zdravstvo: Džaba cepate, ne odustajemo!

SLOGA zdravstvo: Džaba cepate, ne odustajemo!

Nepoznati počinioci oštetili su bilbord Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ u Kragujevcu, pri čemu su pocepali samo deo na kome se nalazi Predrag Đurić, predsednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite “Sloga” .

U prethodne tri godine Predrag Đurić je postao personifikacija sindikalne borbe za prava zaposlenih u zdravstvu. U toj borbi, često žrtvujući sebe i svoju porodicu, Đurić je bio više puta meta onih kojima smeta istina.

Verujemo da je to bilo i ovoga puta sa namerom da se ovaj sindikat ućutka, posebno zbog podnošenja krivičnih prijava odgovornim licima u zdravstvenim ustanovama, nakon čega su neki direktori završili i u pritvoru.

Iz Sindikata zdravstva i socijalne zaštite “Sloga” poručuju da ih ništa neće pokolebati da nastave borbu za pravdu i istinu.

„Ovo samo predstavlja dodatni motiv da nastavimo našu borbu još jače i da insistiramo da svi oni koji su po bilo kom osnovu prekšili zakon moraju da odgovaraju pred nadležnim organima“.

Inače, bilbordi su postavljeni u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i drugim mestima širom Srbije  na kojima su fotografije čelnih ljudi Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, Željka Veselinovića, predsednika sindikata, Predraga Đurića, predsednika sindikata zdravstva i socijalne zaštite “Sloga” i njegovog kolege i potpredsednika Nemanje Stojanovića.

Bilbordi su deo projekta promocije sindikalnih aktivnosti na zaštiti radnih prava svih zaposlenih, posebno  u zdravstvu, jer država mora da ispuni obećano i da u radni odnos na neodređeno vreme primi sve one koji su na prvoj liniji fronta borbe sa koronom.

 

Informativna služba

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*