Home » OBAVEŠTENJA » Osnovan sindikat Sloga u PKC u Smederevu

Osnovan sindikat Sloga u PKC u Smederevu

 

Posle dužeg vremena Udruženi sindikati Srbije “Sloga” ponovo su aktivirali sindikalnu organizaciju u kompaniji PKC u Smederevu.

Tim povodom organizovan je sastanak sa direktorom za ljudske resurse Đordjem Ziropađom, kome su prisustvovali predsednik “Sloge” Željko Veselinović i novopostavljena predsednica našeg sindikata u toj kompaniji Silvana Živković.

Prema rečima prvog čoveka sindikata, sastanak je protekao u dobroj atmosferi, a Veselinović je informisao Ziporađu o radu sindikata, dok  je on njega upoznao sa radom kompanije i njenim aktivnostima.

Novopostavljena predsednica sindikata u toj kompaniji Silvana Živković je postavila pitanja koja interesuje zaposlene koje ona predstavlja.

Inače, kompanija PKC Wiring Systems je član porodice PKC Grupe. Locirani su u Smederevu u severoistočnom delu Srbije blizu glavnih regionalnih putnih, železničkih, vodenih i avio putnih pravaca.

PKC je osnovana u novembru 2013. godine i pretežno se bavi proizvodnjom kablovskih snopova za komercijalna vozila. Proizvodi program elektroinstalacionih kablova za kamione, različitih brendova poput Volva, Skanie, Mercedesa, DAFa, Renoa, Mana i drugih.

U Smederevu upošljavaju oko 2.000 radnika. Plate su nešto niže nego u kompanijama sličnog ili istog tipa u Srbiji, a mi ćemo se kao sindikat u narednom periodu bazirati upravo na taj segment.

 

Informativna služba

 

 

 

…..

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*