Home » OBAVEŠTENJA » Sloga zahteva disciplinski postupak protiv inspektora rada
Sloga zahteva disciplinski postupak protiv inspektora rada

Sloga zahteva disciplinski postupak protiv inspektora rada

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Sloga podneće adekvatnu prijavu direktoru Republičkog Inspektorata za rad i zatražiti disciplinski postupak protiv inspektora rada iz Sombora Milorada Zrinića zbog nezakonitog tumačenja isplate solidarne pomoći u slučaju rođenja deteta u Opštoj bolnici „dr Radivoj Simonović“ u Somboru.

Zahtevamo i reviziju našeg zahteva u toj zdravstvenoj ustanovi, u kojoj direktor bolnice uporno odbija da isplati solidarnu pomoć, iako ga na to obavezuje Poseban kolektivni ugovor.

Želeći da se taj problem reši putem institucija, Sindikat Sloga se obratio inspektoratu rada, kako bi se u skladu sa ovlašćenjima intervenisalo i postupalo u skladu sa Posebnim kolektivnim ugovorom za zdravstvo, koji je obavezujući za sve zaposlene u zdravstvu i koji je lično potpisao ministar Zlatibor Lončar.

Umesto da postupi u skladu sa nadležnostima, inspektor rada Milorad Zrinić je grubo narušio prava zaposlenih i otvoreno se stavio na stranu direktora Opšte bolnice u Somboru, dajući svoju ocenu u pisanom odgovoru sindikatu da „zaposleni ima pravo na solidarnu pomoć, ali poslodavac nema obavezu da tu solidarnu pomoć isplati“.

“Posle ovakvog odgovora mi otvoreno sumnjamo da u postupanju inspektora ima nepravilnosti u radu, mogućih koruptivnih elemenata, ili možda neznanja, što bi bilo najopasnije za struku i instituciju Inspektorata, jer uopšte nije jasno kako je inspektor rada zaključio da poslodavac ‘nema obavezu da  solidarnu pomoć isplati’ „ –  kaže predsednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“ Predrag Đurić.

Đurić napominje da ovim putem želi da obavesti javnost da državni činovnici koje plaćaju građani Srbije ne rade u skladu sa Zakonom i na taj način nanose ogromnu štetu i građanima i državi.

Takođe je značajno istaći da ovo nije prvi slučaj da „Sloga“ podnosi ovakve zahteve i u drugim gradovima, da su oni rešeni pozitivno u skladu sa važećim propisima, i da su zaposleni uspeli da ostvare isplatu solidarne pomoći u slučaju rođenja deteta, ističe Đurić.

 

Informativna služba

 

 

 

..

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top