Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Vujević i Krkobabić da se izvine, Inspekcija rada da vrati radnice!

Sloga: Vujević i Krkobabić da se izvine, Inspekcija rada da vrati radnice!

Beograd, 2. septembar 2015. – Udruženi sindikati Srbije Sloga najoštrije osuđuju postupak premeštanja službenica JP Pošta Srbije iz Beograda u Mladenovac, samo zato što nisu dozvolile da se ministru finansija Dušanu Vujoviću isplati novac bez lične karte i mimo pravila koje važe za sve građane Srbije.

Ovim postupkom je narušen ugled, čast i ljudsko dostojanstvo svakog zaposlenog u Srbiji, zbog čega od ministra Dušana Vujovića i direktora JP Pošta Srbije Milana Krkobabića zahtevamo javno izvinjenje celokupnom svetu rada, a od Inspekcije rada da hitno reaguje i bez ikakvog politikanstva sprovede postupak utvrđivanja odgovornosti njihovog premeštanja i vraćanje u njihove radne jedinice.

I Vujović i Krkobabić očigledno ne shvataju da su ovim gestom direktni akteri političkog mobinga i pritiska na sve zaposlene širom Srbije, ali i da su nametnuli ozbiljno pitanje u društvu: koliko se u Srbiji poštuje pravo na rad i dostojanstvo, koje je inače zajemčeno Ustavom i međunarodnim konvencijama?

Da li nakon ovoga treba da očekujemo i to da zaposleni u sudovima, opštinama, bolnicama ili policiji moraju da imaju albume sa reprezentativnim licima vlasti i njihovih porodica, poput sličica fudbalera, kako ne bi kojim slučajem neprepoznavanja doveli sebe u poziciju potencijalne žrtve?

U suprotnom, smatraćemo ovo još jednim ozbiljnim udarom na već narušenu čast i dostojanstvo srpskog radnika, jer je sve izraženije da ljudi u vlasti i na položaju svesno krše zakone i prave razlike između sebe i običnih građana.

Nedopustivo je da sebe doživljavaju kao političku kastu u odnosu na ostale građane, jer to ozbiljno ukazuje na bahatost, udaljavanje od demokratski uređenog društva i sve većem jačanju autokratske politike nosioca vlasti i javnih funkcija.

Informativna služba

 

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

2 comments

  1. Alal vam vera.Radim u posti i vidim da ste se vi jedini oglasili po pitanju kaznjenih koleginica.Nasi sindikati su kupljeni u Posti i ne rade nista u interesu zaposlenih vec samo u interesu Krkobabica.

  2. Sram da ih bude, inspekcija je to uradila po njihovom naređenju, ako je uopšte inspekcija… ili je radio neki telefon, gade mi se!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*