Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA UZ SVOJE RUDARE

SLOGA UZ SVOJE RUDARE

Predsednik Industrijskog sindikata Sloga,  Miodrag Šormaz sa predstavnicima USS Sloga, 13.marta, posetio je Sindikat rudara Srbije u Boru.

rsz_zamU Boru su ih dočekali predsednik Sindikata rudara Srbije, Ljubiša Miljković, generalni direktor Bazena Bor, Blagoje Spasov i predsednik opštine Bor.

U Boru se sto devet godina  kopa i topi ruda bakra, srebra i zlata. Čuli  smo  tu najdužu priču o borskom, odnosno srpskom bakru, srebru i zlatu.

Uspešan rad Basena, koja se nakon političkih, ekonomskih i svih drugih previranja dvehiljadite strmoglavila na najniže grane. Poslednje četiri godine,  na sreću, Basen,beleži vaskrsnuće i preobražaj posrnulog diva u modernu kompaniju kojoj ne fali ime, već rezultati. Oni su posle pola decenije beznađa, ponovo tu. Zahvaljujući podršci države obnovljeni rudnici krče put ka bakru kroz milione tona (dugo zaobilažene) jalovine, a nova topionica i fabrika sumporne kiseline rastu nagoveštavajući novu eru industrije bakra koja će ovom kraju naredne godine vratiti nebo bez sumpornog dima.

borProizvodni planovi i sve što prati njihovo ostvarivanje, na rudare i metalurge koji se bore da to postignu, na stručnjake pred izazovima novih tehnologija, na mlade koji treba da „nose“ kompaniju u novom stoleću, menadžment nastoji da prati i tu već nezaobilaznu nit održive proizvodnje metala koja će im donositi hleb, ali neće otimati čist vazduh, vodu i zdravlje.  Brojne su  akcije društveno odgovorne kompanije koja je, sem pristojnih zarada za oko pet hiljada zaposlenih, donela, i doneće, Boru i Majdanpeku još mnogo toga što život u njima ponovo čini dostojnim čoveka u novom veku.

U ovakvom kolektivu osnovana je mlada sindikalna organizacija koja broji oko 2000 članova spremnih na saradnju sa USSSlogom. Zaključili su da bez obzira na sve gore navedeno,bez obzira  na broj članova, jedino kroz republičku centralu mogu učiniti još više, još bolje za svoj Basen, svoje zaposlene, članove sindikata.

Info SLOGA

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*