Home » OBAVEŠTENJA » Sloga uz radnike IMT-a do kraja

Sloga uz radnike IMT-a do kraja

Beograd, 20. oktobar 2015. – Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović održao je danas u Beogradu govor pred gotovo 500 nekadašnjih radnika Industrije motora i traktora (IMT) i pozvao ih da daju punomoć sindikatu radi zastupanja kao predstavnika zaposlenih kako bi adekvatno ostvarili svoja potraživanja u naplati.

7

Nakon što je Privredni sud u Beogradu nedavno otvorio stečajni postupak nad Industrijom mašina i traktora (IMT) i pozvao sve poverioce da u roku od 120 dana prijave sudu svoja obezbeđena i neobezbeđena potraživanja, danas se na Novom Beogradu u bloku 64 okupilo više od 500 bivših radnika da se informišu koja su njihova dalja prava i postupci u fazi stečajnog postupka.

Skup je održan ispred fabrike, a predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović je okupljenim radnicima objasnio koje su dalje procedure oko formiranja Skupštine i Odbora poverilaca, i koji su dalji koraci koje radnici treba da preduzmu u narednom periodu kako bi adekvatno naplatili svoja potraživanja.

Veselinović je ujedno pozvao radnike da Udruženim sindikatima Srbije „Sloga“ daju punomoć radi zastupanja u Skupštini i Odboru poverilaca gde bi se delegirao predstavnik zaposlenih.

U tom smislu, rukovodstvo Sindikata „Sloga IMT“ započelo je prikupljanje potpisa radnika kojim se „Sloga“ kao sindikat ovlašćuje za zastupanje zaposlenih kod stečajnog dužnika IMT-a, što podrazumeva sve radnje u stečajnom postupku i na Skupštini poverilaca.

Sa prikupljanjem potpisa je započeto početkom ove nedelje i prema rečima čelnika iz Odbora „Sloga IMT“ akcija se nastavlja, i to svakog radnog dana u vremenu od 9 do 12 časova, ispred fabrike IMT na Novom Beogradu.

Akcijom pokretanja aktivnog zastupanja u stečajnom postupku Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pokazuju da nikada neće svoje članove i radnike ostaviti na cedilu i da će im pružiti svaku pravnu i drugu pomoć kako ne bi ostali uskraćeni za svoja prava iz stečajnog potraživanja.

 

Na zboru i stečajni upravnik

Na zboru radnika, nakon nekog vremena se pojavio i stečajni upravnik Miodrag Petrović koji je direktno odgovarao na pitanja bivših radnika IMT-a. On je, takođe objasnio proceduru stečaja i neophodnost formiranja Skupštine i Odbora poverilaca.

 

Informativna služba

1

3

2

4

5

6

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*